Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Amennyiben eddig nem egy területen szereztünk tapasztalatot, vagy nem egyértelműen a végzettségünknek megfelelő pozícióra pályázunk, akkor a releváns információkat fontos kiemelni. Egy könyvelői pozíciónál például ne fejtsük ki aprólékos gonddal, hogy az értékesítés területén milyen tapasztalataink vannak. Inkább számoljunk be tömören, de részletesen az eddigi számviteli területen szerzett ismereteinkről. Letagadni semmit nem kell, de egy egyszerű kiemeléssel már vezethetjük az olvasó figyelmét.
Csak azokat a végzettségeinket tüntessük fel, amelyek valamilyen módon kötődnek a betölteni kívánt álláshoz, azaz például a virágkötő, a lakberendező és a síoktató oklevelet nem kell beírnunk a CV-be. Amennyiben azonban szabadidős elfoglaltságunk fontos része az életünknek, akkor a hobbi vagy az egyéb tevékenység rovat alatt számoljunk be róla.

Nagyon fontos, hogy tapasztalatainkat ne zárjuk le a cég és a pozíció megjelölésével. Néhány sorban számoljunk be a napi, heti, havi és éves feladatainkról. A lényeg, hogy mindezeket ne hosszú körmondatokban, hanem célratörően tegyük, mert különben lehet, hogy menet közben elvész az olvasó érdeklődése.
Amennyiben idegen nyelvű önéletrajzot is küldünk, mindig figyeljünk arra, hogy az a magyarral azonos tartalmú legyen, és ellenőrizzük a helyesírást mindkét dokumentumban. A kiválasztást végzők különösen ez utóbbira nagyon kényesek.

További jó tanács: a fénykép önéletrajzhoz csatolása nagyon elterjedt, de nem kötelező. Gondoljunk arra, hogy önéletrajzunk nem az ismerősöknek készül. Fürdőruhás, esküvői vagy kirándulós, bulizós képet semmi esetre se tegyünk bele a pályázati anyagunkba. Ha a jelentkezéshez mindenképpen kérnek fotót, akkor készíttessünk magunkról egy igazolványképet, és azt illesszük be az önéletrajzba.