Nem változott az előző negyedévi mélyponthoz képest a béren kívüli juttatásban gondolkodó vállalkozások aránya. Jelenleg a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) mindössze 43 százaléka tervez természetbeni juttatást alkalmazni - derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatásból.

A különböző cafetéria elemek közül továbbra is az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb, amelyet a SZÉP Kártya és a közlekedési költségtérítés követ. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint július végére mintegy 22 ezer munkáltató 860 ezer dolgozója rendelkezett SZÉP Kártyával. 2013 első hét hónapjában a kártyákra 46 milliárd forintot töltöttek fel, a költés pedig 38,5 milliárd forintot tett ki.

Az étkezés és az iskolakezdés az élen

Erzsébet-utalványt a cégvezetők 46 százaléka adna a dolgozóinak, ez jelentős, 15 százalékpontos ugrás az előző negyedévhez képest.

Az étel és az iskolakezdés fontos a munkaadóknak
Forrás: K&H kkv bizalmi index

"A kedvezményes adózású béren kívüli juttatási forma növekvő népszerűségéhez feltehetően hozzájárul az év elején bevezetett három új utalványforma, amelyek a cafetériarendszerben választható elemként és szociális juttatásként egyaránt alkalmazhatók. A második helyen a közlekedési költségek térítése és a SZÉP Kártya áll, mindkét juttatási formát közel minden ötödik cég (19százalék) fogja alkalmazni. Ugyanakkor, míg a SZÉP Kártya népszerűsége folyamatosan növekszik, addig a közlekedési költségtérítés alkalmazása kisebb ingadozások mellett nagyjából stagnál" - részletezte az eredményeket Németh László, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Egy másik felmérés szerint mind a munkaadók, mind a munkavállalók az iskolakezdés támogatását tartották a legfontosabbnak. A Cafeteria TREND magazin kutatása szerint előkelő helyezést kapott a gyógyulás, az étkezés és a nyugdíj célok támogatása is, míg a lakás vásárlása, felújítása a sor végén foglal helyet - ismertette az adatokat a munkajog.hu.

Míg a munkáltatók az azonnal felhasználható elemeket részesítették előnyben (étkezés, üdülés, bérlet), addig a dolgozóknál nagyobb hangsúlyt kaptak a hosszú távú juttatások (gyógyulás, egészségmegőrzés, nyugdíj, nyelvoktatás). A magazin felmérésének eredményeiből látható, hogy - bár az étkezés és az iskolakezdés élen jár - a gondoskodás alapú támogatások is éppen olyan fontosak, mint az azonnal elkölthető juttatások.

A szolgáltatók adnak leginkább cafetériát

A K&H kutatása alapján a béren kívüli juttatások alkalmazása a különböző szektorokat tekintve nagyon hasonló képet mutat. A cafetériát nyújtó kkv-k közül a szolgáltató vállalkozások állnak az élen, mivel az előző negyedévhez képest 8 százalékpontos növekedést követően jelenleg 46 százalékuk gondolkodik béren kívüli juttatásban.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A mezőgazdasági és kereskedelmi vállalkozások közel azonos arányban (44 és 41 százalék) terveznek béren kívüli juttatást nyújtani dolgozóiknak. Az ipari, építőipari vállalkozásoknál a legrosszabb a helyzet, hiszen mindössze 37 százaléka kalkulál valamelyik cafetériaelemmel, ami jelentős, 13 százalékpontos csökkenés az előző negyedévhez képest.

Az árbevétel szerinti bontásban továbbra is jól látható az a tendencia, mely szerint a cégméret növekedésével párhuzamosan nő a cafetériát nyújtó vállalkozások aránya. Míg a mikrovállalkozások közül csupán minden harmadik cég nyújt béren kívüli juttatást dolgozóinak, addig a kisvállalkozások és a középvállalkozások ennél jóval nagyobb, közel azonos arányban (53 és 55 százalék) építik be bérezési rendszerükbe valamelyik cafetériaelemet.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: cafetéria, béren kívüli juttatás, Erzsébet utalvány, SZÉP kártya