Autógyártóból mobilitási szolgáltató

Autógyártóból mobilitási szolgáltató

A Volkswagen vállalat új célkitűzése, hogy autógyártóból szoftveralapú mobilitási szolgáltató legyen. Nézzük, mit jelent ez! 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új stratégia az új célokért

A Volkswagen csoport új stratégia mentén halad tovább és a digitalizáció eredményeire támaszkodva úgynevezett szoftveralapú mobilitási szolgáltatóvá kíván válni. Ez a több mint nyolcvan éve működő vállalat történetének legnagyobb szabású átalakulását jelenti. A jelenlegi tervek szerint ezt az átalakítási folyamatot még fel is gyorsítja a vállalat.

Az elmúlt évek fókusza az elektromos meghajtási technológián volt, hogy a vállalat modellkínálatában megjelenjenek ezek a típusok. Most pedig az autógyártás két kulcsfontosságú területére kívánnak összpontosítani: az autók használatát szolgáló szoftverekre és az úgynevezett digitális felhasználói élményre. Így a szoftverfejlesztés a vállalatnál megjelenik a fő autógyártói kompetenciák között.

Az átalakítás felgyorsítása is a vállalat célkitűzései között szerepel. Ez azt jelenti, hogy az európai piacon 2030-ra az eddig tervezett 35 helyett 70%, az amerikai és a kínai piacon pedig 50% lesz az elektromos meghajtású kocsik aránya a Volkswagen csoport által értékesített gyártmányok esetében.

A vállalat átalakítása új szakembereket kíván, azaz az autógyártás kínálta klasszikusabb pozíciók mellett egészen új területeken nyílik meg a lehetőség a képzett szakemberek előtt.

Aktuális álláslehetőségek

A szoftverfejlesztői állások között már most körülnézhetünk, ezeket itt találjuk.

Érdemes a meghirdetett mérnöki pozíciókat is áttekintenünk, illetve a gyártás területén kínálkozó lehetőségeket is átböngészni.

Nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. 

Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

További rövid hírek