Amikor túljutottunk a bevezető és általános jellegű kérdéseken, az interjúztató rátér a szakmai jellegű témákra. Sokan az állásinterjúnak ezt a részét tartják a legfontosabbnak, illetve ez a második egyharmad az, amelyre különösen fontos felkészülnünk. Milyen kérdésekre számíthatunk?

Kattintsunk az Angol Intézet videójára, hogy megfelelően fel tudjunk készülni a kérdésekből és kidolgozhassuk válaszainkat!

Az interjúnak ebben a második szakaszában három típusú kérdésre számíthatunk, szakmai jellegűekre, majd személyre szabottabb témák kerülnek szóba, végül a levezető szakaszban többek között fizetési elvárásainkról eshet szó.

A szakmai jellegű szakaszban a múltban elért, és az adott pozíció szempontjából releváns konkrét eredményeinkre kérdezhetnek rá, mint például:

Tell me about your greatest achievement, success or accomplishment that you are proud of?
Tell me about a time when you had a difficult project/costumer/deadline? What was the situation? How did you handle it? What was the outcome?
Why should we choose you over other candidates?

Íme, a személyesebb jellegű kérdések, melyeket valamilyen formában valószínűleg fel fognak tenni nekünk:

What are your skills?
Do you have any hobbies, personal interests?
How are you able to balance family and work?

A levezető szakaszban többek között az alábbi kérdésekre számíthatunk:

What are your salary requirements/expectations?
If chosen for the position, when would you be ready to start?
Do you have any questions? 

Az állásinterjúk első és második részéről szóló videókban ismertetett kérdések az angol nyelvű állásinterjún részt vett jelöltek saját bevallása szerint a kérdések 80-100%-át lefedik!

Nézzük át és jegyzeteljük ki a fenti videókban található információkat, így elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk a siker érdekében.

A videóban elhangzó szöveg ide kattintva olvasható: Kérdések az angol interjún - Job Interview FAQ2

Angol állásinterjú: ilyen szakmai kérdésekre számíthatunkÍme néhány példa, hogy könnyebben felkészülhessünk az angol nyelvű
állásinterjúra!

Angol állásinterjú: ilyen szakmai kérdésekre számíthatunkEzek pedig a legjobb praktikák angol állásinterjúhoz!

[SCARAB]

Címkék: munka, álláskeresés, nyelvtudás, angol

Készítette: Fogas Krisztina