Amikor egy cég HR-est akar felvenni, a jelentkező úgy gondolhatja, hogy rutinos interjúztatóként nincs mitől tartania. Pedig neki is meg kell mutatnia, hogy ő a legalkalmasabb a jelentkezők közül, a tapasztalata, készségei és képességei megfelelnek a vállalat igényeinek, képes olyan stratégiát alkotni, amely igazodik a cég üzleti tervéhez és növeli a hatékonyságot. Ehhez érdemes nyomozni kicsit, kideríteni, hogy mik a céljai és a tervei a munkaadónak, és ezekhez kész megoldásokat készíteni - például képzési, toborzási, munkaerő-megőrzési vagy épp egészségvédelmi programok kidolgozásával.

Egy alapszakos diploma néha nem elég, hogy kitűnjünk a jelentkezők tömegéből. A mesterdiploma, a cég profiljába illő képzettség (például ha egy gyártó céghez jelentkezik, fontosak lehetnek a műszaki ismeretek), továbbképzések, vezetői készségek, konfliktuskezelés, projektmenedzsment előnyt jelent, ahogy az is, ha szakmai konferenciákon részt vettünk előadóként, esetleg HR-blogot írunk - olvashatjuk a work.chron.com cikkében.

Íme a HR-es állások!

- HR-menedzserek, HR-generalisták jelentkezését is várják, emellett sok munkalehetőséget kínálnak HR-admisztráció területére is.

- A bérszámfejtők, TB-ügyintézők ilyen, a képzési szakemberek pedig ilyen pozíciók közül válogathatnak!

- A legtöbb pozíció betöltéséhez követelmény a diploma. Részletek >>>

- A legtöbb állás Budapesten van, emellett sok HR-est keresnek Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyébe is.

- Külföldi munkát is találhatunk! Részletek >>>

- Az állások közel kétharmadához szükséges az angol nyelv ismerete, de a németül beszélők is több pozíció közül válogathatnak.

- Távmunkát, időszakos munkát és részmunkaidős pozíciókat is találhatunk. Emellett diákmunkát és szakmai gyakorlati helyeket is kínálnak a munkaadók.

- Az összes HR-es és munkaügyi állást itt találjuk!

Amikor az interjúztatót interjúztatják

A kiválasztás során a kollégák még egy tapasztalt HR-szakembert is megizzaszthatnak. A careerride.com összegyűjtött néhány kérdést, amire érdemes felkészülni:

- Miért gondolja, hogy megfelelő lesz erre a pozícióra?

- Mik az erősségei és gyengeségei HR-szakemberként?

- Miért választotta ezt a hivatást?

- Mit gondol, mi egy HR-es szerepe és felelősségi köre?

Emellett sok-sok szakmai kérdésre is számíthatunk. Ám nagyon fontos, hogy kerüljük a vitát és a konfliktust az interjúztató HR-essel - még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy az adott témában jártasabbak, képzettebbek vagyunk, mint ő.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A cég munkáltatói márkaépítésében nagy szerepe van a HR-nek, hiszen a jelentkezőkben az első benyomás a vele való találkozás miatt alakul ki. A Profession.hu HR határok nélkül című korábbi konferenciáján elhangzott, hogy a HR-kommunikáció és a márkaépítés szorosan összefügg egymással, ugyanúgy adhatunk el a terméket a vásárlóknak, mint ahogy a céget a potenciális munkavállalóknak. Ettől nemcsak az ügyfél, hanem a dolgozó is lojális, elkötelezett lesz. Ha a kiválasztási folyamat, az állásinterjú élményt nyújt, pozitívumokat, akkor erre lehet építeni. Abban az esetben, ha a jelölt jól érezte magát, elviszi a cég jó hírét.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, állásinterjú, álláskeresés, HR, munkaügy, állásajánlat