"Nem elég, hogy fiatal és sikeres vagy, hanem még nő is!" Ez az a mondat, ami valószínűleg soha nem hangzik el egyetlen férfibeosztott szájából sem, ha szemtől szemben kommunikál a női főnökével. De talán nem is baj, még akkor sem, ha az illető rosszul éli meg azt, hogy egy nála fiatalabb, illetve női főnöke van. Mi zajlik ilyenkor egy férfi gondolataiban? Hogyan képzeli el a karrierjét egy ilyen környezetben? Utánajártunk!

Amikor a főnök egy fiatal nőA Profession.hu-n ilyen vezetői állásokat találhatunk!

"Nekem több női főnököm is volt már, de a mostani vezetőmmel dolgozom együtt a legszívesebben. Ő amúgy nem fiatalabb nálam, azt hiszem, 5 évvel idősebb. Kemény, követel, behajtja rajtunk a határidőket, és ugyanakkor ahhoz is van egy különleges érzéke, hogy kihozza belőlem a legtöbbet. Még olyanokra is vállalkozom, amit korábban nem mertem volna végigcsinálni. Szerintem ehhez a nők jobban értenek, én örülök, hogy az ő csapatában dolgozom."

István, 25, pénzügyi elemző

"Nem gondolom, hogy szerencsés egy fiatalabb és ráadásul női főnököt tenni egy vegyes csapat élére. A férfiak egója sosem fogja őt elfogadni. Én biztos, hogy új munkahelyet keresnék, ha ez egyszer megtörténne velem. És ez most nem diszkrimináció, hanem tény. A nők másképp döntenek, másképp kommunikálnak, mint mi. Szerintem nem hatékony egy ilyen felállás."

Antal, 32, logisztikai munkatárs

Amikor a főnök egy fiatal nő

"A feleségemet pont így ismertem meg! Vicces, mert amúgy a munkában nagyon kemény nő, de egyébként meg egy bújós kiscica. Szóval nekünk bejött, igaz, más szempontból. Miután elkezdtünk érdeklődni egymás iránt, megbeszéltük, hogy ez egy főnök-beosztott felállásban nem működhet. Úgyhogy én megpályáztam újabb állásokat, két hónap múlva már máshol dolgoztam, és végre udvarolhattam neki úgy, ahogy szerettük volna. Ha megpróbálom kívülről és objektíven nézni őt, mint egykori női főnökömet, akkor talán a lezserebb hozzáállást hiányolom belőle. Ő tényleg elég fiatalon került a csúcsra, alig 26 éves volt, és szerintem pár dologra nagyon rágörcsöl a vezetési stílusában."

Robi, 28, egykori ügyfélszolgálati munkatárs

"Nekem nem okoz gondot a női főnököm, sokkal jobban kijövök vele, mint az előző férfi vezetőmmel. Anitának van egy általános kisugárzása, ami tiszteletet parancsol maga körül, és ezért szerintem mindenki szinte azonnal elfogadja őt, mert látszik rajta, tudja, hogy a helyén van, és jól is áll neki. A szaktudása magasan ver mindenkit a csapatban, ez is nagyon fontos. A harmadik dolog pedig, hogy apró, finom rezgéseket is megérez, és ha valami nem oké, azonnal kérdezget bennünket, nem nyugszik addig, amíg meg nem oldódik egy-egy feszültség vagy nézeteltérés a társaságban. Erre egy férfi képtelen lenne, mi csak a feladatok teljesítését látjuk magunk előtt azért az esetek többségében."

Bence, 41, piackutató

"Hát, azt mondják, hogy a nők empatikusabbak, de én ezt egyáltalán nem tapasztalom Nóránál, a főnökömnél. Most 27 éves, és egy igazi diktátor. Nem tudom, hogy ez a fiatal korára vagy éppen arra vezethető vissza, hogy nagyon bizonyítani akar, de tény, hogy kihajtja a belünket is. Például a kéthetes nyári szabimat nem vehettem ki egyben, mert szerinte a mostani terveinkbe ez a kiesés nem fér bele. Én már keresek új állást, nem fogok itt sokáig maradni."

Géza, 33, értékesítési munkatárs

Érdekes vélemények, ahogy ezekből is kitűnik: nincs egyforma vélemény a témáról, minden eset más és más. De az igaz, hogyha ezt a felállást egy férfi nem tudja elfogadni, felesleges várni arra, hogy majd minden megváltozik.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha nem érezzük jól magunkat a munkánkban, ha nem olyan csapatban vagyunk, amely motivál bennünket, akkor bizony érdemes azonnal új állás után nézni.

Amikor a főnök egy fiatal nőNe feledjük: a sikeres álláskereséshez kiváló önéletrajz is kell, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Amikor a főnök egy fiatal nőPályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

Amikor a főnök egy fiatal nőÉljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, főnök, női vezető, karrier