Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az aktuális lista

Hadi László a JOB személyzeti tanácsadó Kft vezetője szerint az álommunkahelyek ragsorolásában ma a presztízs és a biztonság eszményei jelentik a legerősebb fegyvertényt.

Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a munkahelyválasztásban a fizetés csak a negyedik, ötödik helyen kullog a fejlődéssel, a biztonsággal, vagy a munkaidő és a magánélet harmóniájával szemben - mondta Hadi László.

Ám a gazdasági válság kissé átrendezte ezt a sorrendet. A Kelly Global Workforce Index által készített felmérés szerint a magyar munkavállalók lojálisabbak lettek a munkaadóikkal szemben és a fizetés mértéke visszakerült a munkahelyválasztás első helyére.

A biztonság igénye miatt a kisebb méretű munkaadók kiszorulnak a piacról, akiket a méretük csökkenésével egyenes arányban tekintünk labilisnak.

Mivel a mai álommunkahelyek diplomához kötöttek, az aktuális felvételi rangsor az irányadó azok rangsoránál.

A választásnál preferált legújabb munkavállalói igények (biztonság, presztízs, rugalmasság, fejlődési, továbblépési lehetőség, béren kívüli juttatások, stb.) tovább szűkítik a kört. Így összességében megállapítható, hogy 2010-ben álommunkahely a vendéglátóipari, informatikus vagy gépészmérnöki végzettségű munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat lehet akkor, ha nem az állami gyakorolja benne a meghatározó tulajdonosi jogokat.