Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megbízható forrásból

Az álláskeresés első lépése a legérzékenyebb. A keresés médiumának kiválasztása kardinális pont, amivel számtalan kellemetlenség védhető ki. Ellenőrizetlen forrásból származó ajánlatok több kárt tudnak okozni, mint hasznot. Sok esetben tapasztalható, hogy hangzatos köntösbe bujtatott átveréseket tesznek közzé azok, akik - elsősorban - nem állásokat, hanem csalikat dobnak a munkaerőpiacra, amik csak csalódásokat tudnak okozni. Érdemes és hasznos, a megbízható helyről származó ajánlatok közül választani.

Állást csak megbízható forrásból

Felkészülés

Állásvadászat előtt érdemes újra áttekinteni a pályázati csomagunkat. Átolvasni újra az önéletrajzunkat, a csatolt oklevelek és bizonyítványok hollétét ellenőrizni. Ha ezzel megvagyunk, hangolódjunk rá arra, hogy eladjuk magunkat - tanácsolja Gombás Éva az Arthur Hunt Személyzeti Tanácsadó ügyvezető igazgatója, aki szerint a munkakeresők, de különösen a pályakezdő korosztály nem tudja megfelelően tálalni magát. Véleménye szerint, minden egyes állásinterjú előtt építsen fel magában a jelölt egy stratégiát. Fejben játssza végig a legfontosabb kérdéseket és válaszolja meg úgy, hogy magáról is beszéljen. Derüljön ki, hogy az iskolai vizsgákon túl mit mutatnak a képességei, mekkora erővel és elszántsággal tud dolgozni és mennyire megbízható - mondja az igazgatónő. Aki nyitott és együttműködő, nagyobb esélyekkel indul, mint az, aki bár jobb eredményekkel végezte az iskolát, mégis zárkózott természetű.

Tanuljunk meg kérdezni

Kazár Natália a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. személyügyi vezetője azokra a pályakezdő jelentkezőkre voksol, akik azzal mutatnak önállóságot, hogy mernek kérdezni. Az esélyesek jellemzője, hogy nem csak némán végighallgatják a felvételi interjú kérdéseit és válaszolnak, hanem visszakérdeznek.

Az állásinterjún kérdezzünk!!

Természetes, hogy számtalan számukra ismeretlen viszonyról, feladatról, és felelősségről esik szó, amit a jelöltek többsége le sem reagál. A baj az, hogy ez nem visszafogottságról, vagy csendességről árulkodik, hanem arról, hogy a jelölt nem figyel, és nem veszi komolyan azt, amit hall. Kazár Nikoletta gyakran találkozik pályakezdőkkel, cégénél rendszeresen van lehetőség ennek a korosztálynak fenntartva, ezért tapasztalt a pályakezdők felkészültségét illetően. Nagy hibának látja, ha az iskolai évek alatt végzett gyakorlati tapasztalatokat nem, vagy csak ritkán tüntetik fel a pályázatukban. Érdemes erre odafigyelni, mert sorsfordító jelentőséggel bírhat akár egy néhány hónapos munkahelyi tapasztalat is.

Fotó: profimedia.hu

 Kapcsolódó cikkek:

A pályakezdő sem üres lappal kezd

Önéletrajz: szabályos szabálytalanság - Mi az önéletrajz szerepe az álláskeresésben?

Az önéletrajz készítés 13 mesterfogása

Önéletrajzírás a gyakorlatban: egy valódi példa

Legyünk képben! - Milyen fotót csatoljunk az önéletrajzhoz?

Gyakori hibák az önéletrajzban