Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Élesre vált a tesztidőszak után a Profession.hu által fejlesztett iWiW-alkalmazás, amely az álláskeresést teljesen új felületre, egy közösségi oldalra viszi át, s ezzel minden eddiginél kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi az álláskeresést.

Könnyen belátható, hogy nem csupán egy újabb, sokadik álláskereső portálról van szó - mondta Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest újmédia-divíziójának igazgatója. Még csak nem is egyszerű hirdetésről. A felhasználók alapvetően kétféleképpen csoportosítják a dolgokat az interneten manapság: vannak az őket érdeklő témák, és vannak a hirdetések. A Profession.hu alkalmazása, azáltal, hogy beépül az iWiW-profilba, a "fontos dolgok"-csatornán keresztül szól a felhasználókhoz.

Az alkalmazás testre szabhatósága mind hirdetői, mind álláskeresői oldalról precízebb találatokat tesz lehetővé.

Közösségi álláskeresés

A Sanoma szakértői szerint valódi paradigmaváltásról van szó: az álláskeresések böngészését felváltja az a helyzet, ahol az álláskeresések előre megadott paraméterek alapján házhoz jönnek, méghozzá egy olyan környezetben, amely a felhasználó számára a leginkább releváns. Mivel az alkalmazáson keresztül az adatbázisba feltöltött állásokból akár egy-egy ismerősnek is lehet ajánlani, az álláskereső és az állás "egymásra találása" sokkal személyesebbé, gyorsabbá válik.

Az iWiW a magyar internetezők életének elválaszthatatlan része - mondta Vaszily Miklós, az [origo] vezérigazgatója. Logikus lépés volt tehát az álláskereső alkalmazás fejlesztése. Az iWiW amúgy is gyakorlatilag az első felület, ahol a HR-esek, állásadók megismerkednek leendő munkavállalóikkal - a Profession Állásvadász alkalmazás ezt gondolja eggyel tovább: biztonságos, jól használható, személyre szabható lehetőségeket kínál, amelyek az álláskeresők és a munkatársakat keresők dolgát egyaránt nagymértékben megkönnyítik.

Az iWiW 4,4 millió regisztrált felhasználóval* és napi átlagosan 1,2 millió egyedi látogatójával** nem csupán Magyarország vezető közösségi portálja, hanem egyik legnépszerűbb honlapja is.

Az internetes álláskeresés egyre fontosabbá válik - tette hozzá Gerentsér Imre. A Szonda-Ipsos felmérése alapján 2008-ban az internetezők 25 százaléka, 2009-ben pedig már a 28 százaléka keresett állást online. Ha ezt összevetjük azzal, hogy a KSH 2009. év végére vonatkozó gyorsjelentése szerint 15-74 éves munkanélküliek száma 445ezer fő, 43 százalékuk egy éve vagy annál régebben keres állást, könnyen belátható, hogy az alkalmazásnak mekkora a létjogosultsága.

* forrás: iWiW
** forrás: Webaudit.hu, 2009-es adatok