Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes pályakezdő!

Cikksorozatunk következő részében arra voltunk kíváncsiak, hogy mi várja azokat, akik frissen, várakozásokkal tele belépnek az állásinterjúk világába - pályakezdőként. Egy ambiciózus, tehetséges fiatal hölgyet kértünk fel ennek megvilágítására, aki nagyon sokat tanult és tapasztalt a másik oldalon is, mivel amióta az eszét tudja, mindig is aktívan kereste a munkalehetőségeket - nem csak a diák zsebpénz kiegészítéseként.

Czagány Alexandra még csak huszonhat éves, de már annyi munka- és élettapasztalattal bír, mint sokan dupla ennyi évgyűrűvel a hátuk mögött. Bölcsészdiplomával, kommunikáció-újságírás szakirányú végzettséggel már végigjárta a klasszikus lépcsőket is: egy szerkesztőségben gyakornokként kezdett, majd újságíróvá, később online szerkesztővé lépett elő. Aztán jött a nagy ötlet, amit sikeres megvalósítás követett, így ma már Womanity - A Legjobb Oldalad női online magazin alapítója-főszerkesztőjeként faggattuk őt: hogyan lehet megtalálni az ideális csapattagokat a pályakezdők köréből?

"A magazin életre hívásához még nem kellett csapatot toborozni - avat be minket -, ám már néhány hónap után kiszélesedett a tevékenységi körünk: innovatív rendezvényeket kezdtünk szervezni a magazin témáihoz kapcsolódóan, teljesen egyedülálló koncepció szerint. . Az elsőt tavaly szeptember végén tartottuk, és várakozásainkat is felülmúlta a látogatók száma. Így az esemény után első dolgunk volt végiggondolni a tanulságokat, és a csapatbővítésre is nagyobb hangsúlyt helyezni."

Mivel Alexandra a rendezvénysorozataikhoz is éppen toborzás előtt áll, teljesen naprakész szempontokat jártunk végig, mi számít igazán ilyenkor.

Nézzük, mit mérlegel a szakember, amikor pályakezdőket interjúztat!

1. Stabil egyéniség és értékrend. Ez Alexandra szerint mindennél fontosabb. Hiszen gondoljunk csak bele, amíg a szakmai tudást lehet fejleszteni, addig az emberi tulajdonságainkat, beivódott attitűdjeinket nem igazán. És éppen ezért ha valakivel megvan a közös hang, sokkal könnyebb integrálni a csapatba is. Persze az sem utolsó szempont, hogy megbízható és nyomás alatt sem összeroppanó jelöltet keresnek elsősorban.

Állásinterjún jártunk: ilyen a tökéletes pályakezdő!

2. Tudjon csapatban dolgozni, magától értetődő legyen számára a közös felelősség és a közös célok fogalma is. Ettől még lehet önálló a saját feladatkörén belül, a kettő nem zárja ki egymást.

3. Az mindig pozitív, ha van munkatapasztalata a jelöltnek. Ez bármilyen lehet, nem feltétlenül kell szakirányú tapasztalat, jó a nyári munka vagy hoszteszkedés is. Mert aki már eleve dolgozott korábban, az tisztában van az elvárásokkal, az íratlan szabályokkal is. És feltételezhetően azzal sincs már problémája, hogyha reggel nyolcra pontban oda kell érnie a munkakezdésre.

4. Proaktív és magas szintű kommunikációs készség: vagyis egy rendezvény csapatában a hoszteszek és műsorvezetők ne csak szépek és csinosak legyenek, hanem átlagon felül tudjanak kommunikálni is. Az is fontos, hogy legyen legalább minimális érzékük a marketinghez, főleg, ha értékesíteniük is kell a helyszínen például belépőjegyeket. 

5. Részletekre való odafigyelés. A rendezvények esetében az egyéni jellemzők közül kiemelnénk még azt a képességet, hogy mennyire fontos, ha valaki tud a részletekre is figyelni, és rajta tartja a szemét az egész időtartam alatt az ilyen finomságokon.

A fentiekből is kitűnhet, hogy maga az interjúztató személy, Alexandra is pontosan tudja, hogy milyen kvalitású egyéniségeknek való ez a fajta munkakör. Mivel maga is sokat gyakornokoskodott illetve többször nyári munkát is vállalt a tanulmányai mellett, belelátott abba, mivel szembesül az illető egy ilyen helyzetben, mit nyerhet ebből és milyen szempontokat szükséges tolerálni.

Ő leginkább referenciaként és befektetésként tekintett a sokak szerint "ingyen munkaként" emlegetett gyakornoki megbízásokra is. Az idő abszolút őt igazolja, hiszen a WOMANITY magazin koncepciójával még a Zsigmond Márta Médiadíj- különdíjatis elnyerte a szakma krémjétől. Még egyszer hangsúlyozzuk: huszonhat évesen. Ám neki mindez természetes, hiszen csak teszi a dolgát a legjobb tudása szerint.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A magazin létrejötte annak köszönhető, hogy szakdolgozatom fő témájaként a női magazinokat kutattam, például mennyire mértékadó a nők életében, biztosít-e lehetőséget a véleményformálásra vagy a kibontakozásra. Egyszerűen csak voltak dolgok, amikkel nem voltam megelégedve a korábbi munkatapasztalataim során, összeállt az ötlet, a koncepció. Beadtam a Zsigmond Márta Médiadíj pályázatra, és díjazták! Ez nagy ösztönző erő volt, hogy megvalósíthassam az elképzeléseimet.  

És végül egy jó tanács a szakembertől a pályakezdőknek, gyakornokoknak! Alexandra azt vallja, hogy a "sikerért le kell menni a bányába is", azaz minden lehetőséget meg kell ragadnunk, és hosszú távú befektetésként tekinteni a tapasztalatszerzésre - még akkor is, ha eleinte fizetés sem jár hozzá. Persze van ebben egy határ, mert sokan a tanulmányaik mellett is már a megélhetésükért kezdenek el dolgozni. De érdemes mérlegelni azokat a helyzeteket is, amikor mondjuk diákként vagy pályakezdőként csupán a szabadidőnket fektetjük be egy-egy megbízásba, ám egy későbbi állásinterjún ez már értékes referenciának és munkatapasztalatnak számít. Akkor miért hagynánk ki, nem igaz?

Közel 600 pályakezdő friss állás ITT!

Gyakornoki pozíciókat pedig ITT találhatunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munkaadó, pályakezdő, fiatal, gyakornok