Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem mindegy, hogy a kérdésekre válaszolva melyik történetet hozza szóba és az is fontos, hogy hogyan fogalmaz, melyik részletet emeli ki.  Más lesz a történet üzenete, lehet, hogy az interjúztató is más tanulságot von le belőle, és másképp alakul az interjú eredménye. Nézzünk néhány kérdést és a lehetséges válaszokat:

Az utolsó munkahelyén melyik volt a legnehezebb feladata?

Az interjúztatót az érdekli, hogy hogyan birkózott meg egy feladattal, hogyan közelítette meg a problémát, milyen megoldási ötletei voltak, egyedül oldotta meg vagy bevont másokat is?

Fontos ilyenkor, hogy ne általánosságokban beszéljen, hanem konkrétan fogalmazzon. A „mindenkivel jól megtalálom a hangot” és „addig próbálkozom, ameddig nem találom meg a megoldást” szófordulatokat érdemes elfelejteni, mert semmi kézzelfogható információt nem tartalmaznak. Érdemes elkerülni a „próbáltuk, kerestük, dolgoztunk, megoldottuk”, tehát a „mi” használatát is, mert így nem derül ki, hogy Ön mit csinált. Érdemes mindig egyes szám első személyben fogalmaznia: „a visszajelzések alapján módosítottam a programot és a következő értekezleten ismertettem az eredményeket”. Így az is egyértelműbb, hogy felelősséget vállal a cselekedeteiért és az elvégzett feladataiért, aminek pozitív kicsengése van. Mi a „jó” válasz? Fogalmazza meg konkréten a feladatát, mesélje el a lépéseket, amelyeket megtett, hogy megoldást kapjon. A végén tegye egyértelművé. hogy mi lett a munka eredménye, mennyiben sikerül egy folyamatot jobbá tenni vagy egy ügyfélnél eredményt elérni.

 Állásinterjúkérdések 

„Meséljen el egy helyzetet, amikor konfrontálódott egy munkatársával!”

Fontos, hogy a volt vagy még jelenlegi munkatársairól /főnökéről/ cégéről soha ne beszéljen negatívan, ne kritizáljon senkit. Ha mégis megteszi, akkor a cselekedetet minősítse, soha ne az embert! Ha negatívan beszél egy volt munkahelyéről, akkor az interjúztató joggal feltételezheti, hogy egyszer majd erről a cégről is hasonló hangon fog nyilatkozni.

Az interjú előtt érdemes átgondolni a lehetséges válaszait erre a kérdésre. Sok esetben hangzik el az a válasz, hogy „nincsenek konfliktusaim, igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot” vagy éppen „mindenkit olyannak fogadok el, amilyen” vagy „ha mérges vagyok, akkor inkább nem szólok, hogy a konfliktus ne rombolja a csapatmunkát”. Vajon mire utalnak ezek a válaszok? Valószínűleg senki nem fogja elhinni, hogy konfliktusmentesen dolgozik, ahol emberek dolgoznak, ott a konfliktusok szükséges velejárói a mindennapoknak. Lehet, hogy Ön csúsztat? Vagy nem veszi észre a konfliktust? Ha elfojtja a mérgét, és úgy tesz, mintha nem lenne konfliktus, akkor azzal saját magát stresszeli, tehát ezek bizony nem a legjobb válaszok. Passzivitásra és hanyagságra, nemtörődömségre utalnak.

Erre a kérdésre érdemes elmesélni egy konkrét esetet: „nagyon zavart, amikor az egyik kollégám nem ellenőrizte a táblázatába beírt adatokat és így sokszor, az ő adatait használva rossz eredményeket kaptam”. Érdemes kitérni arra, hogy hogyan jelezte, hogy probléma van: „kávézás közben elmondtam neki, hogy lassul a munkám, ha nekem kell ellenőriznem az ő számait, és mindig csúszom a jelentésem leadásával.” Megoldási javaslata is legyen és vonja le a következtetést: ” felajánlottam, hogy átnézem vele a táblázatkezelő program egyes lépésit, mert azt hiszem az volt a gond, hogy bizonytalan volt a program használatában és nem mert kérdezni.”  Ha ilyen vagy ehhez hasonló választ ad, akkor létszik, hogy felismeri a problémát, vannak megoldási ötletei, ezek véghez is tudja vinni és észreveszi az eredményt.

Hogyan járulna hozzá ez az állás a karriercéljai teljesüléshez?

Fontos, hogy legyenek kitűzött céljai; ha nincs cél, nem fogja tudni, mikor érte már el, amit kitűzött magának. Napjainkban nem könnyű tervezni néhány évvel előre. Sok a változás körülöttük, sokan vannak, akik leginkább a következő 3 hónapig, esetleg az év végéig „látnak előre”. Vagy még addig sem. Ezzel együtt azt javaslom, hogy ha álláskeresésben van, akkor fogalmazza meg magának, hogy milyen irányban szeretne elindulni, milyen célokat szeretne telesíteni a következő 3-5 évben. Minél tudatosabb, annál célirányosabban tud állást keresni. Az interjú előtt érdemes ezen a kérdésen és a válaszán is előre gondolkodni. Vegye figyelembe, hogy mit tud a cég Önnek nyújtani?

Nemzetközi cég – tudja az angol/német vagy egyéb idegen nyelvtudását fejleszteni. Újonnan induló cég – itt mindig nagyobb lehetőségek vannak. A cég fő tevékenységéről írta a szakdolgozatát vagy értékeli a cég társadalmi felelősségvállalását? Az a fontos, hogy keressen kapcsolódási pontokat a saját élete, érdeklődési köre és a cég tevékenysége és az általa ajánlott lehetőségek között. Ehhez utána kell nézni a cégnek, de ennyi befektetést mindenképpen megér. Azt javaslom, hogy kerülje a sablonos válaszokat „sok jót hallottam”, „tudnék fejlődni”, „stabil iparág”. A válaszában utaljon arra, hogy eddigi tapasztalatai hogyan járulnak hozzá a cég fejlődéséhez, milyen területen tudna ügyfeleket hozni vagy folyamatokat átnézni, esetleg az ügyfelek elégedettségét növelni. Arra is térjen ki, hogy a cég mivel tud hozzájárulni az Ön karrier céljainak a teljesüléséhez: pl. képzések, a legjobb gyakorlat vagy know-how megismerése, nemzetközi tapasztalatcsere.

Összefoglalva: az interjúra mindig felkészülten menjen. Ismerje meg a cég és a feladat hátterét, amennyire lehetséges, keressen kapcsolódási pontokat és akkor könnyebben tud válaszolni a felmerülő kérdésekre.