Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Viszont a negatív folyamat, ezzel a hozzáállással egyértelműen növekszik, a megoldástól pedig fénysebességgel távolodunk. Pedig számtalan olyan jellegű tréning létezik, amit kifejezetten szorult helyzetek túléléséért alkottak meg olyan szakemberek, akik a saját szemükkel láttak már közelről mondjuk: éjjeliőrt nappal meghalni.

Válságkezelési valóság

Nagy Péter, a Cseke School humánpolitikai intézet tanácsadója és coach-a arról számolt be, hogy az általánossá vált pánik hatására a tréningek 80%-át mondják le náluk a megrendelő cégek. Az előre lekötött továbbképzéseket még megtartják, de a jövő évi programokat sorozatosan vonják vissza. A tanácsadóhoz befutó megbízói levelek, telefonok döntő többségének tartalmát a: jaj bocsánat, de sajnos nincs rá fedezetünk - mondat jellemzi. "Sőt, még a legnagyobb mamutvállalatok HR osztályai is ezt mondják és törölgetik remegő kézzel a verejtéket a gyöngyöző homlokukról. A kisebbek, az 50-60 főt foglalkoztató cégek is egy követ fújnak a nagyokkal és hiszik tévesen azt, hogy helyesen döntenek akkor, ha szorosan lelakatolják a büdzséjük ládikóját, a kulcsait pedig Attila sírja mellé rejtik. Ez a reakció, amit egyértelműen a félelem számlájára lehet írni, hizlalja tovább a lavinát, amiről - ha gyorsan nem ébredünk öntudatunkra - még azt is el lehet képzelni, hogy valóban és tartósan borítja be a világ gazdaságát. - véli a tanácsadó és folytatja - Olyan ez, mintha egy háborús konfliktusban, a vesztésre álló tábornok úgy próbálná megfordítani a csata kimenetelét, hogy megvonná a katonái fejadagját. Logikus lépés lenne ez tőle?"

A válság idején nem kell tréning?

Válság idején nem kell képzés?
Minimálisra szorítkozni

A Mota-Engil Magyarország Zrt. építőipari vállalat HR vezetője Eszteró Mercédesz arról számolt be, hogy náluk - a profiljukból következően - a téli időszak a tréning szezon. Ilyenkor az időjárás miatt kevesebb az építkezés, ezért van idejük a humánerőforrások képzésére. Tréningeket, továbbképzéseket megtartják, de most csak a jó előre lefixált programokat, újakat, noha azokra is szükségük lenne, most nem szerveznek. A büdzsé megkurtítása miatt nem fordítanak idén erre annyit, mint az tavaly ilyenkor tervezték. 'Kivárunk, talán jövőre, ha megnyugszik a piac, rendeződnek a viszonyok, bepótoljuk" - mondta az igazgató.A cikk szerzője: Hajós Dániel

Fotó: profimedia.hu