Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A hatóságok árgus szemekkel figyelik munkajogviszonyt álcázó vállalkozási vagy megbízási szerződések kötését, de a cégek ennek ellenére még mindig sok helyen alkalmazzák. Nem a jogviszonynak megfelelő foglalkoztatás egy esetleges munkaügyi ellenőrzés során kellemetlen következményekkel járhat. Ilyenkor a munkáltatóra bírságot rónak ki. A felügyelőség általában azt veszi figyelembe, mikor kezdődött és milyen időtartamú volt a jogellenes állapot, milyen hátrányt okozott, illetve hány "munkavállalót" érintett.

Erzse Tibor munkaügyi szakértő szerint egy felügyelő két-három kérdésből könnyedén ki tudja deríteni, hogy milyen jogviszonyban dolgozik valaki.
Milyen jogviszonyba foglalkoztassuk a munkavállalókat? Egy példát említett: egy kis üzletben az állandó alkalmazott a betegsége miatt nem tudott két hónapig dolgozni, erre az időszakra a cég megbízási szerződéssel akarta foglalkoztatni a helyettesítő személyt. Úgy gondolta, ha két hónapra megbízza, nem kell munkaszerződés, nem kell bejelenteni, tehát olcsóbb, mint a munkabér. A megbízási szerződés tartalmi elemei egyértelműen azt tükrözték, hogy ez tényleg egy megbízási jogviszony.

A vizsgálat során kiderült, hogy a megbízott a megbízó pénztárgépét használja, van munkaideje, ami az üzlet nyitva tartásához igazodik, a tulajdonos irányítja a munkáját, bármilyen kérdésben hozzá fordul segítségért, neki köteles naponta elszámolni a pénzel, és úgy állapodtak meg, hogy a következő hónap 10-ig fizeti a cég a megbízási díjat.

A megállapodás csak egy konkrét tevékenységre szól

A megbízási szerződés esetén egy konkrét ügyre, tevékenységre vonatkozik a megállapodás, a megbízott ezért kap pénzt. Tehát, ha a megbízott nem a szervezetbe, szervezeti folyamatokba beépülve végzi tevékenységét, havibérért, akkor a megbízási jogviszony is megállhatja a helyét. Azért szeretik ezt a foglalkoztatási formát alkalmazni a cégek, mert jelentősen csökkennek az adminisztrációs terhek, nincs foglalkoztatási kötelezettség, illetve a munkáltató fizethet kevesebbet is, mint a minimálbér. A dolgozók pedig általában azért egyeznek ebbe bele, mert így a költségeik elszámolása miatt akár még magasabb jövedelemhez is juthatnak.

A munkaszerződés ellenben bizonyos függőséget jelent: rendszeresen be kell járni a munkahelyre, a tevékenységet a főnök irányítása alatt, a cég érdekeit figyelembe véve kell elvégezni. A fizetés is rendszeres, állandó mértékű. Tehát megbízási szerződés használata nem javasolt, ha a foglalkoztatott hosszabb ideig, fix bérért dolgozik egy cégnél, és ugyanazokat a teendőket látja el nap mint nap a szervezetbe beépülve, netán beosztottai is vannak és esetenként képviselnie kell a céget.

Visszaélés a kiskönyvvel

Sok munkavállaló kiszolgáltatott a munkaadójának. Minden áron kell nekik a munka, ezért vannak olyan sokan, akik feketén, minimálbéren vagy munkaszerződés nélkül dolgoznak. A feketemunka legális eszközét, az alkalmi munkavállalói (AM) könyvet eredetileg nem erre a célra találták ki.

A könyv létrehozói arra gondoltak, hogy megkönnyítik az embereknek egymás alkalmazását - például a bejárónőnek a ház tulajdonosa beragaszt egy közteherjegyet a tavaszi nagytakarításért, vagy így alkalmazza a kertészt. Ám amikor kiterjesztették a foglalkoztathatók körét szinte az összes szakmára, egyre több boltos vagy építkezéssel foglalkozó cég kötelezte a dolgozóit, hogy váltsák ki az alkalmi munkavállalói könyvet. Ezek a vállalkotók csak akkor írtak bele az AM könyvbe, illetve töltötték ki az adatokat, ha megérkezett az ellenőrzés.

Munkaügyi ellenőrzés során fontos az alakiság betartása! Munkaügyi vagy APEH ellenőrzés esetén, a könyv hiánytalan kitöltése, de főként a foglalkoztatás dátuma és a munkáltató rubrikájának kitöltése a munka megkezdése előtt nem történt meg, akkor a felügyelő vagy az ellenőr megállapítja a munkaviszony létrejöttét, és egyben azt, hogy a munkáltató nem jelentette be a dolgozót. Ez súlyos munkaügyi szabálysértésnek minősül, bírságot von maga után, továbbá öt éves kizárást a közbeszerzési eljárásból. Az adóellenőr pedig 12 napra bezárja a cég munkavégzési helyét, és befizettetheti három hónapra visszamenőleg a járulékokat és az adót - magyarázza Erzse Tibor.

A munkaügyi tárca mérleget készített a kiskönyvek hasznától, és arra a megállapításra jutottak, hogy rengeteg visszaélésre alkalmas. Habár ezek oka az esetek többségében érthetetlen, mert jelenleg ez a legolcsóbb legális foglalkoztatási forma, 14-19 százalékos "költség" terheli a kifizetéseket. Ezért a tervek szerint a jövőben meg fogják szüntetni.

A cikk szerzője: Durbák Ildikó

Fotó: profimedia.hu