A Top Employer díj nemzetközileg elismert minősítés, mellyel immár negyedszázada jutalmazzák világszerte a HR területen kiemelkedően teljesítő vállalatokat. 2016-ban a Philip Morris Magyarország Kft. is eredményesen zárta a megmérettetést, amelyre évente mintegy 750 nemzetközi vállalat jelentkezik, így a cég története során először vehette át a Top Employer elismerést a február 25-i amszterdami díjátadó ünnepségen.

A PM a legjobbak közt A frissen végzett egyetemisták számára itthon is egyre inkább a szakmai fejlődés, a tanulás, valamint az elsajátított idegen nyelvek használatának lehetősége a leglényegesebb szempontok a munkakeresés során, így egyre több munkáltatónál kap mindez kiemelt szerepet.

A Philip Morris International – felismerve az új tendenciákat – határozott lépéseket tett már eddig is munkavállalói elégedettségének növelése érdekében, és ennek most független szakmai elismerését is élvezheti.

2016-ban a cég hazai leányvállalata elnyerte a Top Employer Hungary 2016, valamint a Top Employer Europe 2016 minősítéseket. Az elismerés nemzetközileg kiemelkedő szintű minőséget jelez nem csupán a vállalat és alkalmazottai, de a munkaerőpiac szereplői számára is.

A díj 12 hónapra szól és odaítélésekor a hollandiai székhelyű, független Top Employers Intézet a jelentkező vállalatokat objektív, számszerűsíthető módszerekkel vizsgálja és értékeli, így egyfajta auditnak tekinthető HR területen.

A felmérés során a cégen belüli humánpolitikát és az alkalmazottak számára biztosított feltételeket elemzik. A kritériumok között szerepelnek többek között a munkakörülmények, az előrelépési lehetőségek, gyakornoki programok, tréning lehetőségek, illetve a vállalati kultúra.

"Átfogó, független felmérésünkből kiderült, hogy a Philip Morris Magyarország Kft. rendkívül jó feltételeket biztosít dolgozói számára, a szervezet minden szintjén gondozza és fejleszti a tehetségeket, és élen jár az alkalmazottak megfelelő munkakörnyezetének kialakításában, mivel folyamatosan a foglalkoztatási gyakorlatok optimalizálására és fejlesztésére törekszik” – írja a Top Employers Intézet a vállalatról.

"Az elismerés motivál minket, hogy tovább erősítsük cégünket és még vonzóbb vállalatként jelenjünk meg a piacon” – hangsúlyozta Bukovszky Klára, a Philip Morris Magyarország Kft. vezetés- és szervezetfejlesztési vezető szakértője.

A magyarországi leányvállalat a független minősítés szerint számos területen nyújt regionálisan is magas színvonalú feltételeket, úgymint:

- tanulás és fejlesztés,
- tehetségmenedzsment,
- vezetőfejlesztés,
- teljesítménymenedzsment,
- életpálya és karriermenedzsment,
- vállalati kultúra,
- kompenzáció és juttatások,
- munkaerő-tervezés.

"Az intézet által megjelölt erősségeinken kívül a munkatársaink számára sokat nyújtunk a tekintetben is, hogy itt cégen belül különféle területeken próbálhatják ki magukat. A kezdő pozíció csak az első lépcsőfok, ahonnan szinte bármilyen irányba tovább léphetnek, ha jól teljesítenek, kellően nyitottak és elszántak. Ez nem csak a magyar leányvállalaton belül igaz, hanem abban a 180 országban is, ahol a Philip Morris International még jelen van” – hangsúlyozta Kulcsár Géza, a Philip Morris Magyarország Kft. HR menedzsere.

A Philip Morris International európai szinten a Top Employer Intézet felmérése alapján a harmadik a kiemelkedő vállalatok rangsorában a munkavállalói környezet tekintetében. A svájci központtal együtt összesen 16 európai leányvállalata büszkélkedhet a címmel 2016-ban. A díjazottak között szerepel magyarországi, belgiumi, csehországi, franciaországi, görögországi, hollandiai, lengyelországi, litvániai, németországi, portugáliai, spanyolországi, szlovákiai, nagy-britanniai, valamint két olaszországi leányvállalat.

A Philip Morris International világszerte több mint 82 000 alkalmazottat foglalkoztat. Kiemelkedő tanulási és fejlődést támogató kezdeményezéseket, erős jutalmazási és elismerési programokat és kihívásokkal teli karrierlehetőségeket kínál globális szinten. Csak 2015-ben világszerte közel 1400 Philip Morris alkalmazott dolgozott nemzetközi megbízással hazáján kívül különböző funkcionális területeken.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: munkaadó, HR, pályakezdő, frissdiplomás