Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legtöbb munkakörben elvárás a több éves szakmai előélet, ami fiatal álláskeresőként a legnagyobb nehézséget jelenti.  Érdemes erre már a felsőfokú tanulmányok megkezdésekor figyelni, élni a gyakornoki lehetőségekkel, nyári projekt-munkákkal, hogy önéletrajzunkban ne maradjon üresen ez a szakasz. Ha mégsem rendelkezünk gyakorlattal, emeljük ki erősségeinket – javasolja dr. Kártyás Gábor álláskeresési tanácsadó.  Lássuk, mire építhetünk!

1.    Friss szakmai ismeretek

Pályakezdők a legnagyobb előnye, hogy frissen kikerülve az egyetemről, főiskoláról a legújabb szakmai ismeretekkel rendelkeznek. Tisztában vannak a legaktuálisabb trendekkel, legfrissebb megoldásokkal. Ha esetleg külföldi tanulmányokra is lehetőségük nyílt, akár nemzetközi szaktudás is lehet a birtokukban.

A pályakezdők legfőbb értékei - álláskeresés, karrier, pályakezdő

2.    Nyelvtudás

A fiatal munkavállalók számára már természetes, hogy idegen nyelven, nyelveken beszélnek. Külföldi utazásaik során megtanulták magabiztosan használni nyelvtudásukat, ami egyben látókörüket is kiszélesítette. Mindez jól kamatoztatható a nemzetközi érdekeltségű multinacionális vállalatoknál, ahol gyakran csupán az idegen nyelvek ismerete elvárás, minden más tanulható.

3.    A lendület

Az Y és Z generáció tagjai rendkívül elszántan és energikusan érkeznek a munkaerőpiacra.  Ellőttük nincs lehetetlen, tele vannak innovatív ötletekkel.  Ez a munkaadók számára igazán vonzó lehet, ha kellő tettvággyal párosul, amit plusz vállalásokkal, produktív aktivitással nyomatékosíthatunk. 

4.    Rugalmasság

A fiatalok kiemelkedő adottsága, hogy nagyon könnyen és gyorsan reagálnak a változásokra, az új helyzetekre, a váratlan problémákra. Emellett szemléletük is formálható, mivel még kevéssé jellemzik őket megszokott sémák, nehezen kezelhető berögződések, vagyis a munkáltató saját cégkultúrájának megfelelően szocializálhatja, fejlesztheti az ifjú munkavállalókat.

5.    Mobilitás

A pályakezdők általában még nem rendelkeznek olyan elkötelezeődésekkel, amelyek egy városhoz kötnék őket. Szívesen vállalnak sok utazással járó munkakört, amit nagyon élveznek is. Egy jó pozícióért akár el is költöznek. Ha a kihívásokat egy cég külföldi leányvállalatánál találják meg, országot is önként váltanak.

6.    Szakmai alázat

Frissen végzett álláskeresőként lehetőséget kapni nagy bizalmat jelent a munkaadó részéről. Ezt a bizalmat ajánlott meghálálni, amit a cég felé való elköteleződésünkkel, lojalitásunkkal fejezhetünk ki. Tiszteljük a lehetőséget, és ezt érzékeltessük a munkáltatónkkal is. Igyekezzünk bizonyítani, hogy méltók vagyunk a ránk bízott feladatok ellátására.

7.    Kapcsolati tőke

A felsőoktatási intézmények számos alkalmat kínálnak arra, hogy megismerjük az adott szakterület résztvevőit. Ingyenes szakmai reggeliken és előadásokon, vagy akár nyári munkák során is tovább bővíthetjük ismerőseink körét.   Ajánlott kihasználni a lehetőségeket, mert ezek mind az álláskeresés során, mind munkába állásunk után is nagy segítséget adhatnak számunkra.

Gondoljuk át a fentieket, és készítsük el még ma az önéletrajzunkat, a ránk jellemző erősségeket hangsúlyozva. Elkészült CV-nket töltsük fel a Profession.hu adatbázisába, hogy a munkáltatók megtalálhassanak minket. Nézzünk szét a pályakezdőknek szóló munkák között, vagy kattintsunk ide a jól fizető állásajánlatokért. Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyes beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, hogy biztosan ne maradjunk le a számunkra legmegfelelőbb munkakörről!

 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, szakma, karrier, pályakezdő