Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A BCG, a The Network és a Profession.hu közös, 197 országot felölelő Decoding Global Talent 2018 kutatásából kiderül, hogy a magyar munkavállalók számára a munka elismertsége az egyik legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál.

A 366 ezer munkavállaló bevonásával készült kutatásból kiderül az is, hogy világszerte a céges kultúra befolyásolja leginkább a munkahelyválasztást. A magyarok számára is kiemelt szempont a megfelelő egyensúly a magánélet és a munka között, illetve a jó munkahelyi viszonyok – ezek a tényezők minden országban előkelő helyen szerepelnek a kutatás szerint.

„A tudatos munkáltatói stratégiával rendelkező cégvezetőknek nem lesz meglepő, de mégis sokat elárul a Magyarországon megszokott vállalati kultúráról, hogy a dolgozók számára tíz legfontosabb pontból hat a munkahelyi közérzetéhez kapcsolódik. Tapasztalataink szerint a munkavállalók azokat a szempontokat sorolják előre ezeken a listákon, amelyeket a leginkább hiányolnak a jelenlegi munkahelyükön” – mondta el Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója.

A magyar munkavállalók vágynak az elismerésre

Viszont az elismertség nálunk 7 hellyel, a fizetés mértéke pedig 4 hellyel került előrébb, mint a nemzetközi átlagban. Különösen érzékenyek vagyunk a visszacsatolásokra is, ez a szempont nemzetközi átlagban csak a kilencedik helyen szerepel.

A többi országhoz képest viszont nem vagyunk annyira érzékenyek a felettesünkkel való kapcsolatra: nemzetközi szinten a harmadik legfontosabb szempont a főnökkel való jó viszony, nálunk ez csak a hetedik helyen szerepel. Érdekesség, hogy a magyaroknak fontos az is, hogy hatékonynak érezzék a munkavégzést (10. hely), míg más országokban ez nem különösen fontos (19.hely).

 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala