A Benendan Health által ezer dolgozón és ezer főnökön végzett kutatás során kiderült, hogy a munkavállalók a lehető legképtelenebb indokokkal képesek betelefonálni reggelente a munkahelyre, hogy ,,beteget" jelentsenek.

A tanulmányból az is világossá vált, hogy a munkától való távolmaradásra felhozott indokokat 10 főnökből 6 valótlannak tartja és meg van győződve róla, hogy egyszerű kifogásról van szó. Bizonyos esetekben a főnök utána is jár a távolmaradás valódi indokainak.

Három menedzserből 1 az interneten ellenőrzi, hogy a ,,munkaképtelen" kollégának arra azért van-e ereje, hogy a közösségi oldalakon nyüzsögjön.

Gill Landon, a Benenden Helath fejlesztési igazgatója szerint a nehéz gazdasági helyzetben a betegszabadságok menedzselése elengedhetetlen a megfelelő üzletmenet fenntartásához. A szakértő szerint nem csoda, ha a vállalatok gyanúval fogadják a betegség miatti távolmaradást, ugyanis a munkavállalók fantáziája az indokok felsorolásánál igen élénk. A bizalom megtartását az sem segíti, hogy a kutatás során kiderült: a betegszabadságok több mint 5 százalékánál semmi különösebb akadálya nem lett volna annak, hogy a kollégák megjelenjenek a munkahelyen.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A betegszabadságok nagy aránya igen negatív hatással járhat a vállalat számára nemcsak üzleti szempontból, hanem a többi munkatárs túlterhelése miatt is. A munkamorálnak szintén nem tesz jót, ha a csapatban rendszeressé válik a hiányzás. A szakértők azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a munkáltató legyen óvatos a betegszabadságok megítélésével kapcsolatban, a válaszok alapján ugyanis a túlterhelt, stresszes munkatársak nagyobb százalékban folyamodhatnak kényszerpihenők beiktatására.

A kutatás rámutatott, hogy a távolmaradás indokát a főnökök nagy százalékban megkérdőjelezik, ha aznap jó az időjárás, előző nap a munkavállaló nem tűnt betegnek, illetve ha a telefonban nem árulkodik a kolléga hangja betegségről. A leghihetőbb indokoknak a vírust, hasi fájdalmat és a hányást tartják. A nyak és a hátfájással, a meghúzódott izmokkal és a fáradtsággal azonban már kevésbé megértőek.

A főnökök kétharmada elvárja, hogy a kolléga telefonon jelezze távolmaradását az adott munkanap reggelén, az e-mailt, az sms-t és a többi kollégával való üzenést nem tartják elfogadhatónak. A munkavállalóknak ugyanakkor több, mint fele saját bevallása szerint retteg a főnököt felhívni, hogy beteget jelentsen.

A legképtelenebb indokokkal lógunk a munkahelyről
 

A legkülönösebb kifogások a kutatás alapján:

- túl gyorsan úsztam és bevertem a fejem az uszoda falába

- megdöglött a tengerimalacom

- álmatlan éjszakám volt

- nem hagyhatom el a házat, mert eltört az bejárati ajtó

- a barátnőm megrúgott a legérzékenyebb pontomon

- egy katasztrófálisan sikerült hajfestés áldozata vagyok

- túl sokat ittam tegnap este és most nem tudom, kinek a házában vagyok

- nem tudom elhagyni a lakást, mert a lábujjam beszorult a zuhanyzó lefolyójába

- haza kellett mennem, mert munkába menet szétszakadt rajtam a nadrág

- a kutyám pánikrohamot kapott és nem hagyhatom egyedül

- hallucinálok

 

Szemlézte: Fogas Krisztina

Címkék: álláskeresés, munkahely, szabadság, táppénz