Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Számos gyakorlati nehézséggel kell szembenézni, ha kutyát viszünk be a munkahelyre, ám egy amerikai cégnél elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy az állat jelenléte növeli az emberek munkahelyi elégedettségét – írja a The Daily Telegraph brit napilap.

A Virginiai Commonwealth Egyetem 75 ember figyelt meg egy iparvállalatnál, ahol az egy hétig tartó vizsgálat idején minden egyes nap 20-30 embernek engedték meg, hogy kutyáját magával hozza a munkába. A kutatók nyálmintákat vettek a munkanap folyamán, mérve a stressz-hormonok szintjét, és összehasonlították a kutyás és nem kutyás dolgozókét, valamint azokét, akiknek van kutyájuk, ám nem vihették be a munkahelyre kedvencüket.

Reggel semmilyen különbség nem mutatkozott a három csoport között, ám a nap folyamán a stressz-szint csökkent azoknál, akiknél ott volt a kutyájuk, és növekedett a másik két csoport tagjainál. Azt is kimutatták a szakemberek, hogy a kutya jelenléte növelte a munkahelyi morált - olvasható az International Journal of Workplace Health Management munka-egészségtani szaklapban, amely a kutatás eredményét publikálta.

Jelentős volt a különbség a stressz hormon szintben azokon a napokon, amikor a kutyák jelen voltak, illetve amikor nem. A „kutyás” napokon az alkalmazottak általánosságban jobban elégedettek voltak munkájukkal, mint az ipari átlag - idézte Randolph Bakert, a tanulmány szerzőjét a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.