Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jelentősen megnövekedett rövid időn belül azoknak a külföldi diákoknak a száma, akik a műszaki felsőfokú tanulmányaik befejezése után a magyarországi nagyvállalatoknál szeretnének elhelyezkedni, ők azok, akik a pályakezdő mérnöki pozíciók iránt érdeklődnek.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség friss felméréséből az is kiderül, hogy a 2021-ben az egyetemi, főleg vidéki campusokon megtartott állásbörzéken 80-90%-ban határainkon túlról érkező fiatalok érdeklődtek a meghirdetett hazai mérnöki állások, gyakornoki lehetőségek iránt. Az is kijelenthető, hogy a külföldi diákok elsősorban határozott időre szóló megbízatásokat keresnek, amivel céljuk a releváns szakmai tapasztalat és gyakorlati ismeretek megszerzése.

„A mérnöki tudás és diploma sokat ér a piacon. Évek óta nagy a kereslet a fiatal pályakezdők iránt is, köszönhetően az országban megvalósuló újabb és újabb beruházásoknak, amelyek hozzáértő műszaki szakembereket igényelnek. A hazai felsőoktatás viszont továbbra sem tudja megfelelő számban garantálni a szakma következő generációját, aminek egyrészt az az oka, hogy egyre kevesebben jelentkeznek műszaki képzésekre, másrészt a lemorzsolódások miatt sokan el sem jutnak a diplomáig.” – foglalta össze Dr. Ábrahám László, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke.

A szakember továbbá úgy látja, hogy a pályakezdő magyar mérnökök közül sokan eleve külföldi tapasztalatszerzésben gondolkoznak, illetve azok, akik magyarországi nagyvállalatoknál szeretnének elhelyezkedni, jellemzően a diplomájuk átvétele után kezdenek bele aktívabban a munkakeresésbe. A külföldi hallgatók pedig jobban előre terveznek, ezért növekszik évről-évre a nem magyar anyanyelvű diákok száma az állásbörzéken.

Aktuális álláshirdetések

A meghirdetett mérnöki állásokat itt találjuk, a pályakezdőknek szóló állások ebben a szférában itt találhatók.

Ha még nincs tapasztalatunk egyáltalán a munka világában, de szeretnénk már elhelyezkedni, ezeket az állásokat böngésszük át.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint!

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala