Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Melyek a Bosch legfontosabb tevékenységi körei?

A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épülettechnika terén egyike a vezető nemzetközi vállalatoknak. A Bosch csoport Magyarországon 1899 óta van jelen. Az elmúlt két évtizedben regionális kereskedelmi kft.-ből Magyarország egyik vezető külföldi ipari munkaadójává váltunk. Cégcsoportunk Magyarországon 11 leányvállalattal képviseli magát. Több budapesti telephely mellett Hatvanban, Miskolcon, Egerben, Kecskeméten, Pécelen és Szigetszentmiklóson vagyunk megtalálhatóak.

Milyen stratégiát folytat a Bosch Magyarországon a munkaerő-kiválasztás esetén?

Innovatív erőnk kulcsszerepet játszik abban, hogy elérjük hosszú távú növekedési céljainkat. Ezért fektetünk be továbbra is a kutatás és fejlesztés bővítésébe, mégpedig elsősorban magasan képzett, új munkatársak felvételével. Terveink megvalósításához folyamatosan várjuk azon frissdiplomás, illetve több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereket, akik felsőfokú műszaki, gazdasági végzettséggel, legalább társalgási szintű német- és/vagy angolnyelv-tudással, jó kommunikációs készséggel és problémamegoldó képességgel rendelkeznek. A legjobbakat keressük, hogy velük együtt alakítsuk ki a jövő mindennapjainak műszak megoldásait.

Milyen módszerekkel toborozzák a munkaerőt?

A Bosch alapvetően internetes forrásokat alkalmaz munkaerő toborzásra, a legnagyobb álláskereső portálokon jelen vagyunk. Ezekkel a csatornákkal főként a frissdiplomás pályakezdők és az aktívan állást kereső szakemberek érhetőek el, de természetesen számunkra is fontos, hogy minél több tapasztalt szakember értesüljön álláslehetőségeinkről, éppen ezért több személyzeti tanácsadó céggel is szorosan együttműködünk, akik adott esetben direkt kereséssel támogatják toborzási folyamatunkat.

A klasszikus aktivitások - hirdetési kampány, PR kampány, aktivitási toborzások, állásbörzék, egyetemi megjelenések – mellett a már évek óta zajló saját szervezésű rendezvényeink is ezt a célt szolgálják, melyeket jövőre is megszervezünk, hiszen sikerük töretlen: a miskolci Elektromobil verseny és az egri Pneumobil verseny, a műszaki mérnökhallgatók sikeres járműtervező- és építő versenyek egyik célja, hogy játékos formában motiváljuk a hallgatókat a szakmai együttműködésre.
Az idén első alkalommal megrendezésre került Mérnökök játszótere elnevezésű nagyszabású programsorozat is folytatódik jövőre, ennek célja szintén az ország mérnökhallgatóinak elérése, hiszen kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a műszaki felsőoktatásban tanuló hallgatók figyelmét már egyetemi éveik alatt a vállalatcsoport-felé irányítsuk, és lehetőséget adjunk a fiatal szakembereknek arra, hogy a legújabb technikai vívmányokat testközelből is megismerhessék, kipróbálhassák.

Melyek a jelenleg legnépszerűbb/legkeresettebb pozíciók a cégnél?

Több nyitott pozíciónk is van a gyártás és a fejlesztés területén a műszaki és gazdasági szakemberek számára. Ezeken a területeken cégünk folyamatos és dinamikus növekedést mutat és nagyszabású terveink vannak a jövőre nézve is. 2011 végéig több mint száz nyitott pozíciót szeretnénk betölteni új, tehetséges kollégák felvételével.

Rendelkezik-e a vállalat kifejezetten a frissdiplomások számára lehetőségekkel?

Igen, folyamatosan várjuk a tehetséges frissdiplomásokat, akiket munkába állásuk első napjától kezdve folyamatosan továbbképzünk és felkészítünk az egyre komplexebb szakmai kihívásokra. Emellett évek óta hirdetjük a frissdiplomások számára vezető-utánpótlás programunkat, a Junior Managers programot, mely egy speciális 2 éves rotációs program 4-6 állomással különböző szakterületeken. A résztvevők folyamatos szakmai és nyelvi képzésen vesznek részt, illetve a program során egy mentor kíséri végig fejlődésüket és segít a személyre szabott fejlesztési lépések kidolgozásában, hogy biztosítsuk a fiatal szakember karrierútját a vállalaton belül. A program alatt a résztvevőknek lehetősége nyílik egy külföldi telephelyen is dolgozni, bepillantást nyerve vállalatunk nemzetközi projektjeibe.

Milyen képességekkel kell, hogy rendelkezzen az ideális munkaerő?

Vállalatunk kiemelt értékei szerint munkatársaink adott területen felelősségtudatosan, megbízhatóan végzik mindennapi munkájukat. A hozzánk érkező kolléga fontos, hogy innovatív, a jövőt szolgáló megoldásokban gondolkozzon – ahogy vállalatunk jelmondata is hirdeti: Életre tervezve, emellett legyen proaktív és egyben következetes. A magabiztos kommunikáció nemzetközi környezetben a mindennapi munka része a Boschnál. Számos projekten dolgozunk együtt, akár nemzetközi szinten is, ezért a csapatjátékos hozzáállás is nagyon fontos az ideális munkaerő esetében.

A versenytársakhoz képest miben más, miben nyújt egyedi lehetőségeket a Bosch az ott dolgozók számára?

Tradicionális értékekkel rendelkező vállalatként stabilitást nyújtunk munkatársaink számára. Nemzetközi vezető jelenlétünk pedig biztosítja az innovatív munkakörnyezetet és a folyamatos szakmai fejlődés lehetőségét. Vállalatunk sokrétű szakmai tevékenysége lehetővé teszi, hogy Magyarországon sokféle szakmai kihívást és előrelépési lehetőséget biztosítsunk.

Mennyiben segíti a vállalat a karriertervezést?

Mind a vezetők, mind a szakértőink számára komplex karrier utat és ehhez kapcsolódó egyénre szabott, kompetencia alapú képzési rendszert alakítunk ki, annak érdekében, hogy kibontakoztathassák a bennük lévő potenciált. Speciális programokon és tréningeken keresztül személyre szabottan fejlesztjük szakmai tudásukat és személyes képességeiket, illetve emellett dolgozóink számára lehetőséget biztosítunk a nyelvtanulásra is. Így érhetjük el, hogy alkalmazottaink a jövő kihívásaira megfelelő szakmai tudással és képességekkel tudjanak válaszolni.