A Johnson Electric bezárja ózdi gyárát

A Johnson Electric bezárja ózdi gyárát

A csaknem 800 főt foglalkoztató ózdi gyár működését több lépcsőben tervezik leállítani.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A Johnson Electric az európai gyártókapacitásának átalakítása miatt bezárja az ózdi, csaknem 800 embert alkalmazó autóipari alkatrészgyárát" - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a vállalat vezetése tisztában van a bejelentés súlyával és az ózdi gyárban dolgozókra gyakorolt hatásával. Ezért szorosan együttműködik a kormánnyal, a városvezetéssel, a munkaügyi hivatallal és a térség többi munkaadójával annak érdekében, hogy az érintett munkavállalók új munkahelyet találhassanak. A gyár működését több lépcsőben tervezik leépíteni, a végleges leállás időpontja 2022 április.

A bezárás oka, hogy az elmúlt időszakban a piaci kereslet átalakult: a vevők az Ózdon előállított termékek helyett egyre inkább a vállalat automatizált gyáraiban előállított termékeit részesítik előnyben. Ez a piaci keresletváltozás okozta azt, hogy az ózdi üzem működtetése gazdaságilag fenntarthatatlanná vált. A fennmaradó alkatrész- és részegység-gyártást a Johnson Electric más gyáraiba telepítik át - olvasható a vállalat közleményében.

Aktuális álláshirdetések

Az aktuális ózdi hirdetéseket itt találjuk, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hirdetésekért pedig ide kattintsunk - több mint 500 pozícióba keresnek új munkatársakat. 

A magyar autóiparba jelenleg is számos területen keresnek dolgozókat országszerte:

Állások az Audinál: a győri gyárba jelenleg keresnek mérnököket, projektkoordinátort és informatikus szakembereket is. 

Állások a Suzukinál: az esztergomi gyárba jelenleg keresnek HR szakembert és mérnököket és logisztikusokat is.

Állások gyártás területen, beleértve minden gyártási területet: országszerte több mint 1500 álláslehetőség

Mérnökként több mint 1400 állás közül válogathatunk országszerte, a kifejezetten friss diplomásoknak és pályakezdőknek szánt munkalehetőségeket itt találjuk, míg a senior, 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnököknek szóló hirdetések erre vannak.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

 

 

További rövid hírek