Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jelen és a jövő

A "HR szakkiállítás" - megnevezés nagyon hivatalosan hangzik. Pedig maga a két napos rendezvény távolról sem emlékeztetett egy óriási, rideg szemináriumra. Noha a látogató lépten-nyomon egy szakmai előadásba botlott, a látványos külsőségek, az igényesen kialakított standok, a kedves hostessek és képviselők valóságos festa hangulatot teremtettek. A szervezők láthatóan gondoltak a látogatókra - ez is a HR tudománykörébe tartozik - és úgy állították össze a kiállítást, hogy egy percig se érezzék azt: velünk itt senki sem foglalkozik. A kiállítók hetven százalékban a HR szakma kiemelt reprezentánsai voltak. Oktató, továbbképző, tréner, fejvadász, programkészítő cégek mutatták meg előadásaikban és kiadványaikban azt, hogy hol és hová tartunk a XXI. század elején a humánerőforrás menedzselésében. Érdekes, meglepő, sokszor elgondolkodtató beszámolóik egy dologban megegyeztek, minden szakértő és kutató egyetértett abban, hogy a jutalmazás pontosításával érdemes a jövőben motiválni a dolgozókat. Például az OTP bank komoly érdeklődés mellett megtartott prezentációja a fizetésen felüli juttatási rendszer megreformálásáról szólt, ami nyugtatóként hatott akkor, amikor már jó ideje a gazdasági világválságtól hangosak a médiumok. Noha a kiállítás nyilvános előadásait és beszámolóit a "válság-mumus" gerincére fűzték fel a szövegírók, ha az ember körbenézett egy pillanatra sem érezhette a "mumus" hideg leheletét. Persze a tények makacs dolgok és az is nyilvánvaló, hogy a közel múltban bankok, mamutvállalatok és óriási vállalkozások jelentettek csődöt, a helyzetből való kivezető út a HR börzén már körvonalazódni látszott. Még, ha ma a csoportos létszámleépítések, tömeges elbocsájtások híre rázza fel a munkaerőpiac szereplőit, megnyugtató ellenpontként értelmezem az emberi-erőforráshoz való viszonyulás általános változását.


Minőség mindenekfelett

A munkaerő közvetítésre szakosodott internetes portálok közül csak három tartotta fontosnak, hogy megmutassa magát a szakmai kiállításon.
A Profession.hu standján Nyíri Gabriella és Sobel András fogadták az érdeklődők kérdéseit. Döntő többségében megbízó és leendő partner cégek érdeklődtek a pultnál és igyekeztek személyes kontaktust keresni a portál képviselőivel. Formálódnak a megbízások és a beszélgetések során alakulnak a következő évi tervek - mondta Nyíri Gabriella, aki örömmel vállalta a felkérést, hogy lássa el a kiállításon a "háziasszonyi" teendőket.

Profession.hu stand

Martis István a portál értékesítési vezetője hasznosnak ítélte a részvételt, mert véleménye szerint a megbízókkal kialakított kapcsolatokat személyes kontaktussal lehet a legjobban, mindkét fél érdekében a legkedvezőbben ápolni. "Erre a mai viszonyok közt nagyon nagy szükség van - mondta a vezető - mert a mostani gazdasági helyzet olyan következményekkel jár, amit csak gördülékenyen működő bizalmi munkakapcsolattal lehet helyre állítani. A munkaerő mozgása felerősödött és ez a tendencia - meghatározhatatlan ideig - folytatódik, minek hatására megnő a kereslet a munkaerő közvetítésére szakosodott vállalkozások szolgáltatásaira. A munkaerő toborzás, a kiválasztás abba az irányba halad, amit a "minőség" szóval lehet a legjobban jellemezni. Nagyobb hangsúly kerül a kiválasztáskor a keresett munkaerők képességeire, a mennyiséggel szemben. Ez azt eredményezi, hogy a szakma minden résztvevőjének precízebbé, pontosabbá, igényesebbé kell válnia ahhoz, hogy - a talpon maradáshoz szükséges - minőségi szolgáltatást nyújthasson."


Szűk fórum

Sok érdekességgel találkozhatott az, aki kiment a HR börzére. Egy lényeges hiányossága azonban volt a rendezvénynek. A szakmai kiállítókon kívül sok kívülálló cég, vállalat is képviseltette magát, de a legnagyobbak közül csak egy gondolta úgy, hogy fontos számára ez a börze. Pedig ennek a kiállításnak az volt a küldetése, hogy a gazdaság szereplői, akik emberi erőforrásból a legtöbbet foglalkoztatják, közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a HR szakma legjobbjaival. Az igazi fórum, az élő beszélgetés, a közvetlen kapcsolat csak részben tudott kiteljesedni a munkaadó és a HR szakemberek között, de reméljük jövőre már ez is megvalósul, mert szükség van erre, talán most még inkább, mint eddig valaha ... 

A cikk szerzője és a fotók: Hajós Dániel