Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a szakmunkás állásokkal kapcsolatos elvárásokat!

A 6 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA SZAKMUNKÁS ÁLLÁSOKBAN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. Egy jó önéletrajz

A munkaadók felhívják arra a figyelmünket, hogy érdemes több figyelmet és fáradtságot fordítani az önéletrajz elkészítésére. Ehhez profi segítséget itt találunk! A fotó is fontos, mert a cégvezetők nem egy olyan jelentkezést kapnak, ahol mondjuk a jelölt egy autó lökhárítójára támaszkodva pózol, vagy éppen egy kerti grillpartin sütöget. Jó tudni, hogy az ilyen pályázatokat - akár csak a fotó miatt - de nem igazán veszik komolyan a munkaadók.

2. Megbízhatóság

A minőségi munkavégzés és az emberi tényezők mellett kiemelnénk az is, fontos, hogy valóban elmegyünk-e a megbeszélt interjúra. Lehet, hogy sokak számára hihetetlenül hangzik, de gyakran előfordul, hogy nem, vagy éppen késve érkeznek a munkára jelentkezők - mindenféle előzetes elnézéskérés nélkül. Mindkettő nagyfokú tiszteletlenség, az ilyen pályázóknak általában nincs is több esélyük az adott cégnél.

3. Ne űzzünk sportot a munkahelyek váltásából

A felvételiztetők szerint, ha egy jelölt túl sokszor - például évente vagy annál gyakrabban váltogatja a munkahelyeit -, akkor valamilyen összeférhetetlenség jellemző lehet rá. Inkább próbáljuk meg kezelni a nézeteltéréseket az adott munkahelyen, vagy ha végképp nem megy, keressünk nagyobb odafigyeléssel, a tapasztalatainkból tanulva egy olyan új munkahelyet, ahol stabilan, hosszabb távon dolgozhatunk.

TÖBB MINT 1600 ÚJ SZAKMUNKÁS ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

4. Precizitás és a munkára való igényesség

Építkezések, gépek kezelése, rakodás, raktári feladatok, karbantartás – sok ága lehet, hogy milyen munkakört töltünk be éppen a szakmunkás feladatokon belül. De mindegyik esetében kiemelt elvárás, hogy igényesen, figyelmesen és gondosan dolgozzunk.

A 6 legfontosabb elvárás szakmunkás állásoknál

5. Gördülékeny kommunikáció

Fontos az is, hogy a csapaton belül meglegyen a közös nevező - szakmailag és emberileg is. Az összetett feladatoknál és a szoros határidőknél különösen nem fér bele, hogy nem beszélnek egymással a kollégák, vagy éppen betartanak a másiknak valamilyen szakmai hiúságból, sértettségből fakadóan.Ha ez egyelőre még nem tartozik az erősségeink közé, fejlesszük tovább, mert csak hasznunk származik belőle.

6. Gyakorlati feladatok és próbaidő

Vagyis az állásinterjún feladatokat kell teljesíteni és felvétel esetén próbaidőszakot kell vállalnia az esélyes jelöltnek. Ennek során a mélyvízbe dobva derül ki, hogy véglegesítenek-e bennünket vagy sem. Ez egy olyan szakma, ahol nem a szavak, hanem a tettek döntik el, ki az, aki igazán jó benne! Ahogy nyúlunk a szerszámhoz, ahogy gondolkodunk és így tovább - ebből már a főnök el tudja dönteni, hogy mennyire leszünk alkalmasak hosszabb távon az adott munkára.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást,hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: fizikai munka, szakmunka, álláskeresés