Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Eddig 6 millió Erzsébet-utalványt állítottak elő, de akár ennek a sokszorosát is el tudják készíteni.

A béren kívüli juttatások új elemeként megjelent, az állam által támogatott Erzsébet-utalvány gyártása december 21. óta folyik, eddig mintegy 6 millió utalványt állítottak elő a Pénzjegynyomdában – közölte az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ) a távirati irodával. A nyomda akár havi 30 milliót is le tud gyártani belőle. Az utalványokat 300, 400, 500, 600, 1000 forintos címletekben gyártják.

Az Erzsébet-utalványt a januári fizetéskor, február elején kaphatják meg azok a munkavállalók, akik ilyet igényeltek, eddig mintegy 700 ezren. A megrendelések száma folyamatosan nő – közölték. Átlagosan 5000 forint értékű tömb igénylése a jellemző, a munkaadók 84 százaléka 5000 forintos, 7 százaléka ennél több, míg 9 százaléka ennél kicsivel alacsonyabb értékben rendelt. Februárban, az első Erzsébet-utalványok kiszállítása ingyenes minden megrendelő számára az ország bármely pontjára.

Az étkezési utalványokat számos biztonsági elemmel, köztük fémszállal látják el. A papíralapú utalvány kötelező tartalmi eleme a vonalkód is, az „Erzsébet-utalvány” elnevezés, a kibocsátó neve és elérhetősége, a beváltási érték forintban kifejezve, az utalvány felhasználhatóságának köre, a lejáratának időpontja.

Az utalványok még nincsenek forgalomban, ám az egyik CBA üzletben már megpróbált valaki fizetni vele – mondta a NÜSZ ügyvezető igazgatója, Guller Zoltán az új cafetériaelemet bemutató konferencián.

Az utalványt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) bocsátja ki, ez papíralapú, illetve vagy elektronikus formájú lehet, és élelmiszer-alapanyagok vásárlására használható fel (2012 végéig pedig még melegételre is költhető). Mint arról a Profession.hu már beszámolt: az Erzsébet-utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható, az MNÜA szociális üdültetésre költi majd a nyereséget (várhatóan mintegy 10 milliárd forintot).