"Az élet győztesei és vesztesei között - vallja Brian Tracy, a nemzetközi hírű karrierguru - az a valódi különbség, hogy előbbiek elszántan cselekszenek, míg az utóbbiak tétován mentegetőznek. Előbbiek teszik a dolgukat, utóbbiak csak beszélnek róla. Előbbiek mozgásba lendítik az eseményeket és megrengetik a világot, utóbbiak csak nézik, ahogy a világ elhalad mellettük."

Valóban, ha nyerni akarunk, tennünk is kell érte. Meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, felülemelkedni az akadályokon, a félelmeinken, hogy egy dinamikus, lehengerlő, magabiztos emberré és szakemberré válhassunk. A jó hír az, hogy csak elkezdeni nehéz, de ha már kifejlesztjük és begyakoroltuk ezt a módszert, teljesen természetessé válik számunkra nyertes hozzáállás.

Nézzük, milyen gyakorlati tanácsokat leshetünk el a méltán híres önbizalomgurutól!

1. Határozzuk el a mai napon, hogy úgy fogunk viselkedni, mintha a világ minden önbizalma a miénk lenne! Bátran mondjuk ki, amit gondolunk, és kérjük, amire vágyunk, majd tartsunk ki, amíg el nem érjük a sikert!

2. Haladéktalanul írjuk össze a három legfontosabb célunkat az életben! Azután írjunk le három-három lépést, amelyeket az egyes célkitűzések megvalósítása érdekében tehetünk. És azonnal tegyük is meg az első lépést közülük!

TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

3. Határozzuk meg a három legfontosabb eredményt, amelyeket a munkánkban felmutathatunk. Ezután még ma tökéljük el, hogy az időnk túlnyomó részét az ezekhez vezető tevékenységeknek fogjuk szentelni.

7 tanács az önbizalomgurutól a szakmai fejlődéshez

4. Alkossunk világos és egyértelmű képet önmagunkról, képzeljük el magunkat úgy, hogy a legjobb formánkat hozzuk! Milyennek látjuk magunkat? Higgadtnak? Energikusnak? Lehengerlőnek? Optimistának? Gazdagnak? Idézzük fel a képet újra meg újra minden egyes nap!

5. Szenteljük magunkat a folyamatos szakmai és személyes fejlődésnek, és napról napra váljunk egyre jobbá ezen a téren!

6. Vállaljunk százszázalékos felelősséget önmagunkért: amilyenek most vagyunk és a jövőbeli énünkért is! És gyorsan felejtsük el, hogy másokat hibáztatunk bármiért is.

7. Most határozzuk el magunkban, hogy sosem fogjuk feladni, és minden akadályon átküzdjük magunkat. Kitartunk, amíg sikerül elérni a céljainkat, megteremteni egy magasabb életminőséget mind személyes, mind szakmai téren!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem túlzás ez? - gondolhatjuk magunkban a fenti tanácsokat olvasva. Nem. A legrosszabb, amit tehetünk az az, amit nem teszünk meg, pedig szükségünk lenne rá. Vágjunk bele! Keressük meg végre a nekünk való új állást!

És ne feledjük azt sem: naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Forrás: Brian Tracy: Önbizalom, Bagolyvár Könyvkiadó.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karrier, önbizalom, siker, előrelépés