Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most az építőipari munkákkal kapcsolatos elvárásokat!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA AZ ÉPÍTŐIPARBAN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. Releváns szakmai tapasztalat

Ez vonatkozhat a szakmában eltöltött évekre és szaktudásra egyaránt. Az építőipari álláspályázatok – mint például az építésvezető, épületgépész, műszaki előkészítő, művezető stb. – felvételi követelményeik között említik a szakmai jártasságot, az önállóságot és a rutint egyaránt. Ha jelenleg még nem rendelkezünk elég tapasztalattal, akkor minél előbb igyekezzünk ezt megszerezni - akár másodállásban vagy gyakornokként –, hogy ennek birtokában magasabb szintű állásokat is megpályázhassunk.

2. A "jó gazda” szemlélete

Gazdaságosan tervezni, alkotni, felhasználni a ránk bízott erőforrásokat - az egyik legfontosabb elvárás az építőiparban. Súlyos károkat és felesleges pazarlást előzhetünk meg az ún. „jó gazda” szemlélettel, amely azt jelenti, hogy felelősségteljesen, mintha saját magunknak készítenénk valamit, úgy dolgozunk.

7 fontos elvárás az építőipari munkáknál

3. Precizitás és szabálykövetés

A műszaki jellegű munkakörök egyik pillére a precizitás, mellyel érdemes rendelkeznünk, ha ilyen munkakörben sikeresen akarjuk megállni a helyünket. Ehhez hozzátartozik az is, hogy gondosan kövessük az előírásokat és tartsuk be a szabályokat is!

4. Csapatszellem

Az építőipari munkakörök szinte kivétel nélkül együttjárnak a csapatban való eredményes tevékenykedéssel. Ha ez egyelőre még nem tartozik az erősségeink közé, fejlesszük tovább, mert tanulható és igen jó eredmények születnek belőle a későbbiek során.

TÖBB MINT 300 ÉPÍTŐIPARI ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

5. Megbízhatóság

Felelősségteljes munkát bíznak ránk, ha elnyerjük a megpályázott állást, amit a mindennapok során is meg kell tartanunk. Ehhez a megbízhatóságunkat bizonyítani kell nap, mint nap. Fontos hát, hogy véleményünk és döntésünk megalapozott és átgondolt legyen – arról nem is beszélve, hogy a legtöbb építőipari munkakör kiemelten balesetveszélyes is lehet.

6. Szervezőkészség

Feladataink során gyakran elő kell vennünk a szervezőkészségünket, melyet érdemes folyamatosan fejleszteni. Sőt, a korábbi tapasztalatainkból – kudarcainkból - levont tanulságokat is építsük be!

7. Megfelelő kommunikációs készségek

Ez is fontos követelmény, hogy kiváló szakemberré váljunk a munkánk során. Az egyik leggyakoribb kommunikációs banánhéj, ha magunkból kiindulva ugyanolyan reakciókat és döntéseket feltételezünk – és várunk el - másoktól. Egyáltalán nem lehetünk ebben biztosak. Ehelyett inkább egyeztessünk velük, és még az evidenciákra is érdemes kitérni!

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunkegy hatékonyabb pályázatot.Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, építőipar, állásajánlat