Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az önéletrajzon tüntessen fel minden eddigi munkahelyet

A hagyományos felfogás szerint minden eddig betöltött állást és pozíciót fel kell tüntetni az önéletrajzon, hogy a munkaadó teljes képet kapjon szakmai előéletünkről. A helyzet azonban mára megváltozott: az önéletrajz egy „marketing dokumentum”, melynek egyik legfontosabb célja, hogy a jelentkezőt a lehető legelőnyösebb színben tüntesse fel. Törekedjünk a megpályázandó állással kapcsolatos legrelevánsabb munkatapasztalatainkat számba venni, ahelyett, hogy kimerítő felsorolást adnánk az eddigi összes munkahelyünkről.

Az önéletrajz csak egy oldal lehet

Az új trendeknek megfelelően egyre gyakoribbak és teljesen elfogadottak a kétoldalas önéletrajzok; az egyoldalas változat a csupán pár éves munkatapasztalattal rendelkezők számára ajánlatos.

Referenciamunkák felajánlása

„Referenciamunkáim megtekintésére igény szerint lehetőség van” – ezt a mondatot egykor fontos volt leírni, ma már a munkaadó természetesnek veszi, hogy a pályázó korábbi munkáiba betekintést nyerhet, vagy a jelentkező előző munkahelyének feletteseitől ajánlást olvashat, amennyiben erre szükség van.

  7 álláskeresési tévhit  

Áldozzunk arra, hogy a CV-t jó minőségű papíron adjuk be

Az internet korában már egyáltalán ne áldozzunk kifejezetten az életrajz beadására szánt papírra, annál is inkább, mert a jelentkezést az esetek többségében elektronikus módon kell elküldeni. Ugyanakkor jó fényt vethet ránk, ha az állásinterjúra úgy érkezünk, hogy van nálunk egy példány mappába helyezett, fénymásolópapírra nyomtatott önéletrajz és motivációs levél. Lehetséges ugyanis, hogy az interjúztatónak nem volt ideje kinyomtatni a azokat és rögtön jó pontot szerezhetünk a figyelmességgel.

Adjuk fel postán (is) a jelentkezést, hogy felkeltsük a HR-menedzser figyelmét

Pár éve még jó ötletnek tűnt postai úton feladni a pályázatot az adott pozícióra, hogy ezzel is felkeltsük a HR-menedzser figyelmét és kitűnjünk az e-mailen küldött életrajzok áradatából. Manapság ez a lépés nemcsak elavult, de akár azt is veszélyeztetheti, hogy bekerüljünk az adatbázisba. A csak papíron meglévő életrajzokat ugyanis nehéz beilleszteni a legtöbb vállalat által használt, a beérkező pályázatokat kezelő elektronikus rendszerbe.

A motivációs levelet írjuk hivatalos stílusban

Habár a motivációs levelet valóban nem fogalmazhatjuk meg konyhanyelven, a katonás, bevett fordulatoktól hemzsegő iromány helyett ma már érdemes kötetlenebb hangnemet megütni a siker érdekében. A kísérőlevélben meg kell csillantanunk saját személyiségünket is, ha azt akarjuk, hogy felfigyeljenek ránk.

Mobil helyett vezetékes telefon

A régi szabály szerint „komolyabb beszélgetések”, mint például a telefonos állásinterjú esetén javasolt vezetékes vonalat használni, mert megbízhatóbb a vétel. Manapság ez a követelmény nem reális, sokaknak nincs ugyanis hozzáférése vezetékes vonalhoz.
Mielőtt azonban elkezdenénk a mobiltelefonos állásinterjút, győződjünk meg róla, hogy csendes helyen tartózkodunk, ahol jó a térerő.

Beugratós állásinterjúkérdés

„Melyek a legrosszabb tulajdonságaid?” – hangzik a beugratós kérdés az állásinterjún. Nem biztos, hogy jó taktika a sokak által alkalmazott módszer, amikor egy pozitív tulajdonságot eltúlozva negatívumként állítunk be, például „hajlamos vagyok túl sokat dolgozni” vagy „maximalista vagyok”. Ezeket a kliséket az interjúztató már valószínűleg számtalanszor hallotta. Ha nem akarunk fantáziátlannak tűnni, jobb, ha konkrétabb, egyéni példákat hozunk fel.