Ha új munkahelyen kezdünk, nagyon fontos kérdés: hogyan illeszkedünk be a csapatba úgy, hogy a szakmaiságunkat és az emberi kiválóságunkat egyaránt megismertetjük a többiekkel? Hasonlít ez a szituáció a következetes szülő illetve tanár helyzetére, ám ha még nincs egyikben sem jártasságunk, a következőkre ügyeljünk!

A 6 legfontosabb teendő, ha kiváló csapatjátékossá szeretnénk válni!

1. Legyünk megértőek kollégáinkkal!

Mindannyian hajlamosak vagyunk rá, hogy azt várjuk, mások is ugyanúgy gondolkodjanak és cselekedjenek, ahogy mi tennénk azt. Ezt felejtsük el. Minden ember más és más, fogadjuk el, hogy éppen ez a sokszínűség teszi erősebbé a csapatmunkánkat.

2. Figyeljünk oda még az apróbb dolgokra is!

Állandó rohanás, nincs idő egymásra, kedves gesztusokra, névnapi jókívánságokra? Kifogásokat könnyen találunk, ám a lehetőségek nem várnak ránk, elmúlnak és lehet, hogy többé vissza sem térnek. A munkahelyi kapcsolatokban az apró gesztusok is lényegesek, ne hanyagoljuk el ezeket. És azt se feledjük, hogy még az a kollégánk is vágyik a szeretetre és a kedves figyelmességekre, aki a legkeményebbnek mutatja magát.

3. Tartsuk be az ígéreteinket!

A bizalom és egymás tiszteletben tartásának alapja, hogy ne éljünk vissza a vállalásainkkal. Ez különösen negatívan csapódik le a kollégáinkban akkor, ha számukra nagyon fontos, amit megígértünk. Ezért kétszer is gondoljuk meg, mit vállalunk, és inkább ne tegyünk felelőtlen ígéreteket. Ám ha a saját hibánkon kívül nem sikerül betartani valamit, haladéktalanul beszéljük ezt meg az érintettekkel, és közösen egyezzünk meg a következő lépésben.

6 tipp, hogy tökéletes csapatjátékossá váljunk!

4. Tisztázzuk az elvárásokat!

Ismerős párbeszéd?

- De hiszen azt mondtad...
- Tévedsz. Arról volt szó, hogy...

A munkahelyi konfliktusok többsége az egymással való kommunikációs eltérésekből származik. Ahogy a belépésünkkor is pontokba szedve, világosan előttünk áll a munkaköri leírásunk, éppen olyan fontos a feladatokat, a munkamegosztást, a vállalásokat és a javaslatainkat a csapatmunka során is egyértelműsíteni. Mivel sok kimondatlan elvárást támaszthatnak a munkatársaink - sőt, mi magunk is másokkal szemben -, a legegyszerűbb, ha egyenesen és világosan fogalmazunk, a legfontosabbakat írásba foglaljuk és átküldjük az érintetteknek. Ez lehet, hogy többletmunkával jár, ám sok időt és felesleges konfliktust spórolunk vele.

5. Fair play!

Legyünk erős jelleműek és nyíltak - akkor is, ha homokszem kerül a gépezetbe. Bátor dolog felelősséget vállalni például akkor, ha hibázunk, több időre van szükségünk, elfelejtünk valamit. A kimagyarázással, a másokra való mutogatással csak a saját megbízhatóságunkat ássuk alá. És még valami: mások - például a felettesünk - távollétében is viselkedjünk tisztelettudóan, ne beszéljük ki őt, és mindig a munkahelyünk érdekeit képviseljük.

6. Tudjunk bocsánatot kérni!

Az előző pontoknál már utaltunk az őszinteségre és a felelősségvállalásra, és ha igazán jó csapatjátékosok szeretnénk lenni és maradni - főleg egy új munkahelyen -, akkor alkalmanként bocsánatot is kell kérnünk. Erős jellemre és stabil értékrendre utal, ha valaki a hibái felismerése után haladéktalanul, őszintén bocsánatot kér attól, akit megbántott. Ha számunkra ez még nehezen megy, íme, néhány mondat segítségül:

"Elismerem, hogy tévedtem."
"Ne haragudj, hogy tiszteletlen voltam veled."
"Sajnálom, hogy elveszítettem a fejem."
"Akaratomon kívül kellemetlen helyzetbe hoztalak. Ne haragudj, ha tudtam volna, hogy ez lesz belőle, másképp jártam volna el."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden bizonnyal sok a teendőnk és a feladatunk egy új munkahelyen való kezdéskor. Érdemes több energiát és időt szánni ezekre az elején, hiszen ekkor alapozzuk meg a szakmaiságunkat és a csapatba való befogadásunkat.

És ha még éppen keressük az ideális munkahelyet, ne feledjük: az álláskeresés mindig arról szól, hogy másokkal versenyzünk az adott munkáért, és gyakran éppen egy-egy szubjektív szempont miatt kerülhetünk ki belőle győztesen. Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

Ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajzkészítőjét pedig ITT. Dobjuk be magunkat!

6 tipp, hogy tökéletes csapatjátékossá váljunk!TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, kollégák, munkatársak, csapat, team