Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Természetesen egyéntől, egyedi élethelyzetektől és lehetőségektől függ leginkább, ki, hogyan építi a karrierjét. Sokszor elbizonytalanodunk azonban, jó irányba terelgetjük-e a dolgainkat, ha nem felelünk meg a környezetünkben sokat hangoztatott alapvetéseknek. Nézzük, melyek azok a dolgok, amiknek nem érdemes mindenáron bedőlni.

1.  Külföldön minden sokkal jobb

Folyton azt halljuk és olvassuk, hogy minden anyagi és előrejutási problémára a külföldre menés a megoldás. Van, akinek igen, ám ez sem igaz mindenkire. A biztos nyelvtudáson és a felhalmozott, néhány hónapra elegendő tartalékon kívül az sem mindegy, mi a végzettségünk, milyen szakmában szeretnénk elhelyezkedni. Sok esetben itthon jobb körülményeket teremthetünk magunknak egy-egy keresett szakma űzésével, mintha évekig kényszer mosogatnánk valahol a nagyvilágban.

2. Jó állásunk csak kapcsolatok útján lehet

Nyilván szerencsés az, akinek megvannak a jól bejáratott kapcsolatai, és jó néhány vállalat HR-elveiben szerepel is az ajánlásos toborzás, azonban a cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy kizárólag ismeretségi alapon válasszanak szakembereket. Jó dolog az ajánlás, de mindenkinek végig kell járnia a kiválasztás procedúráját, és a végén nem biztos, hogy a beajánlott személy a nyerő a pozícióra.

 5 tévhit, munka 

3. Csak a legjobbnak kikiáltott cégeknél érdemes dolgozni

Időről-időre felbukkannak a cégeket rangsoroló listák, amelyek pénzügyi stabilitás vagy munkavállalói értékelések alapján állítanak sorrendet, így érve el azt, hogy mindenki náluk szeretne dolgozni. Ne gondoljuk azonban, hogy amelyik vállalat nem szerepel ilyen listákon, az nem lehet jó. Sokan nem az efféle PR-ra helyezik a hangsúlyt, nem tartják relevánsnak az ilyen listázásokat, mégis érdekes munkát, jó munkakörülményeket és megfelelő anyagi megbecsülést adnak a dolgozóiknak.

4. Kizárólag hiányszakmát érdemes tanulni

Nos, igen, szerencsés az, akinek a vágyai és az érdeklődése egybevág a munkaerőpiac igényeivel, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy rögös karrierút elé néz, aki olyat csinál, amit amúgy nem szeret, nem érzi benne magát elég jónak, hiszen a munkanapok mindegyike szenvedés lesz. Nyugodtan haladjunk azon az úton, amit a személyiségünk és érdeklődésünk diktál, és ha jók vagyunk ezen a területen, a siker sem marad el.

5. 3-4 évente váltsunk munkahelyet

A „burnout” szindróma, azaz a szakmai kiégés valóban létező jelenség, ám napjainkban annyira azt sulykolják a fejünkbe még a karrier-tanácsadók is, hogy néhány évente munkahelyet kell váltani, hogy nem érzi magát elég tudatos karrierépítőnek az, aki ezt nem teszi meg. Ebben a helyzetben megint csak érdemes a személyes körülményeket figyelembe venni, általános jó megoldás nem létezik.

Végezzük az álláskeresést is tudatosan. Gondoljuk át, mi az, ami elől „menekülünk” jelenlegi munkahelyünkön, mi az, amin változtatni szeretnénk, de fontos, hogy tudjuk: ez önmagában még nem fogja megoldani problémáinkat. Tudnunk kell azt is, mik a céljaink és milyen hellyel lennénk elégedettek. Ha mindezt végiggondoltunk, vágjunk bele az álláskeresésbe minden fronton:  kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt