Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A neves testbeszéd-szakértő páros, Allan és Barbara Pease népszerű könyveiken és előadásaikon keresztül sok hasznos információkat osztott meg már velünk, amelyeket a munka világában is kiválóan tudunk kamatoztatni.

Cikkünkben kiemelünk 5 olyan különleges testbeszédet, melyet akár teljesen akaratlanul, de nap, mint nap alkalmazunk, és ezzel hátrányba hozhatjuk magunkat. Nézzük, melyek ezek!

1. A NŐK ÉS A KONKTAKTLENCSE

A konktaktlencse visszaveri a fényt, ezáltal lágyabbá, érzékibbé teszi a megjelenést, mert tágabbnak mutatja a pupillát. Mivel a pupilla az izgató látványtól tágul ki, ezért a munkahelyen a hölgyek részéről a kontaktlencse viselete akár katasztrofális is lehet. Miért? Mert elképzelhető, hogy az ilyen pupillával rendelkező hölgy hasztalanul igyekszik meggyőzni üzleti partnerét, kollégáját elképzeléseiről, a másik fél tulajdonképpen alig fog fel valamit az elhangzottakból, mert annyira megigézi az érzéki látvány. Tehát a hölgyek számára azt javasolják a szakértők, hogy konktaktlencse helyett inkább viseljenek szemüveget – legalább a kiemelten fontos helyzetekben. Ennek más előnyei is vannak, amit a következő pontban kifejtünk.

2. NYERŐ PÁROS: SMINK ÉS SZEMÜVEG!

Végeztek egy kísérletet, hogy a smink vajon mennyire növeli vagy rombolja egy nő szakmai hitelességét és elismertségét a munka világában. Ehhez többféle állapotot vizsgáltak: hölgyek sminkelve, smink nélkül, szemüveggel és anélkül, illetve ezek kombinációi. A smink természetes és semleges volt, ne az erőteljesebb, éjszakai viseletre gondoljunk! A vizsgálat eredménye: a smink magasabb üzleti intelligenciát és magabiztosság látszatát keltette, és ha még szemüveggel is párosították, ez volt toronymagasan a leghatásosabb és legemlékezetesebb.

5 furcsa tény a munkahelyi testbeszéd világából

HASZNÁLJUK EZT ÁLLÁSINTERJÚN IS! MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSOK ITT!

3. CSÍNJÁN A MOSOLLYAL, HÖLGYEK!

Egy szociálpszichológus, Dr. Nancy Henley vizsgálata szerint a találkozások alkalmával a nők 87%-a, ám a férfiak csupán 67%-a mosolyog. A mosolytalan arcú nőket boldogtalannak minősítették a vizsgálatban résztvevők, míg a férfiak mosolytalan arcában a dominancia jegyeit látták. Nagy különbség, igaz? Az üzleti életben ezért a gyakrabban mosolygó nőket alázatosnak és békülékenynek tartják, mivel a hölgyeknél a mosoly a békülés, békítgetés jele. Ezért ne használjuk olyan gyakran mosolyunkat, ha nőként jobban szeretnénk érvényesülni, mondjuk éppen a férfiakkal való tárgyalás esetén.

4. A FÉRFIAK ÉS AZ AKTATÁSKA MÉRETE

A férfiak aktatáskája igen árulkodó, ugyanis összefüggésbe hozzuk az általuk betöltött státussal. Azokról, akik degeszre tömött, nagy aktatáskát cipelnek, azt feltételezzük, hogy nekik kell végezni minden munkát, valószínűleg még haza is visznek belőle, mert rosszul osztják be az idejüket. A karcsúbb aktatáska üzenete ezzel szemben: a tulajdonosát csak a lényeges dolgok érdeklik, kiválóan gazdálkodik a munkaidejével, és minden bizonnyal magasabb pozíciót tölt be. Tehát a siker az aktatáska méretében vagy akár annak teljes elhagyásában is megmutatkozhat!

5. MUNKAHELYEN VALAKI PRIVÁT DOLGOKKAL FOGLALKOZIK

Mindenkivel előfordul, hogy munka közben kicsit lazít, elolvassa a privát üzeneteit vagy körbenéz a közösségi oldalakon. Ha ez csupán pár percet vesz igénybe, nem is zavaró. Ám ha, mondjuk a beosztottunk vagy kollégánk igencsak belefeledkezik a szörfölgetésbe, az már szúrhatja a szemünket. Ezek az árulkodó jelek, hogy valaki nem a munkájával foglalkozik: húzogatja a gallérját, vakargatja a nyakát, dörzsöli a szemét. Ezek tipikus testbeszéd jelek arra vonatkozóan, hogy az illetőnek valami takargatnivalója van. Figyeljünk erre mi magunk is!

Érdekes megállapítások, próbáljuk ki a ránk vonatkozókat a mindennapjainkban, és meglátjuk, mennyire működőképesek. Ám az is elképzelhető, hogy jelenleg még ehhez sincs kedvünk, illetve egészen más testbeszédet közvetítünk magunk körül. Kiégettek vagyunk, nem jól teljesítünk, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket megélni. Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk.Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz. Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válik mindkét oldal. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

Forrás: Allan és Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen, Park Könyvkiadó.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, testbeszéd, kommunikáció, tárgyalás, meeting