Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A támogatási kérelemért olyan kis- és közepes vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek az észak-alföldi, az észak-magyarországi, a dél-dunántúli vagy a dél-alföldi régióban szeretnék legalább 3 fővel növelni alkalmazottaik számát.

A növekedést úgy kell elérni, hogy az előző tizenkét hónap átlagos létszámához képest emelkedjen a foglalkoztatottak száma az érintett létesítményben és a vállalkozásnál egyaránt. A programra 12 milliárd forint áll rendelkezésre.

A programot ismertető foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Bodó Sándor hozzátette: a támogatás mértéke két teljes évi bérköltség 70 százaléka kisvállalkozások, és 60 százalék a közepes vállalkozások esetén. Fontos feltétel, hogy a támogatást igénylő vállalkozásnak a támogatás révén létrejött új munkahelyeket legalább három évig fenn kell tartania.

 

Akár részmunkaidős munkatársakkal is lehet bővülni

 

Kitért arra is, hogy a pályázatban a foglalkoztatotti létszám bővítése részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóval is teljesíthető. Részmunkaidőben történő foglalkoztatás esetén a foglalkoztatás időtartama nem lehet 4 óránál kevesebb. Arról is tájékoztatott, hogy a konstrukció keretében olyan beruházást is támogathatnak, amely új létesítmény létrehozatalát, vagy egy meglévő létesítmény kapacitásának bővítését, vagy egy meglévő létesítmény termékkínálatának a létesítményben addig nem gyártott termékekkel történő bővítését eredményezi.

 

Minimum 8, maximum 90 millió igényelhető

 

A pályázat keretében a támogatási igényeket június 1-ig lehet benyújtani. A pályázat keretében egy vállalkozás által egy projektben legfeljebb 15 fő foglalkoztatása vállalható. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 8 millió, maximum 90 millió forint.