Ha egy nőt a főnöke arra kérne, hogy a következő prezentációt kezdje legnagyobb sikereinek bemutatásával, nagy valószínűséggel azt a választ kapná: "Köszönöm, de nem akarok hivalkodni!" - véli a Citi közösségi oldalán végzett kutatás alapján Nancy Joyce, a Woman&Co. cikkének szerzője.

Az egyetlen tényező, amely orvosolhatja a nemek közötti fizetésbeli egyenlőtlenségeket, ha a nők láthatóvá tudják tenni a sikereiket - derül ki a Catalyst, egy a nők üzleti lehetőségeinek bővítésével foglalkozó szervezet kutatásából. "Az ideális dolgozó mítosza" című tanulmány rámutat, hogy a női és férfi MBA-hallgatók elismertsége és fizetésbeli díjazása egyenesen arányos azzal, mennyire tudatosítják környezetükben az elért eredményeiket.

Íme 3 módszer, melynek segítségével a nők felhívhatják magukra a figyelmet a munkahelyen:

1. Töltsön több időt a főnökkel!

A sikerek elismertetésének legjobb módja, ha a női dolgozó időt szakít arra, hogy menedzserrel leüljön és elmondja neki, milyen eredményei és pozitív visszajelzései voltak az elmúlt héten vagy hónapban.

3 tipp, hogyan viselkedjen egy nő a munkahelyen

A kutatás szerint ebben a férfiak jóval aktívabbak, mint női kollégáik. A férfiak átlagosan 30 százalékkal gyakrabban találkoznak feletteseikkel, mint a gyengébbik nem képviselői. Ráadásul a férfiak esetében ezek a találkozások a legtöbbször informális jellegűek, vagyis baráti, és nem feltétlenül szakmai témájúak.

A szerző azt tanácsolja: amikor a női munkavállaló legközelebb meglátja főnökét, ne rezzenjen össze vagy erőltesse magára a hivatalos viselkedést. Lazítson és merjen odalépni hozzá egy-két baráti szóra, vagy írjon e-mailt neki, ha pozitív híre van, amit megoszthat vele. Legyen tisztában azzal, hogy mi a fontos a főnök számára az iroda falain belül és kívül, és ezekkel kapcsolatban tegyen fel kérdéseket.

2. Készítsen listát heti sikereiről és ossza meg!

Ha a női dolgozó legközelebb tárgyalásra vagy meetingre készül, gondoljon arra, hogy a kutatás szerint a férfi kollégák nagyobb valószínűséggel érkeznek azzal a szándékkal a munkahelyi összejövetelre, hogy sikereiket közzétegyék. 

Ha nem biztos benne, hogyan beszéljen az elért eredményeiről, alkalmazza az alábbi módszert - javasolja a szerző.

"Tegye fel magának a kérdést, hogy mi az, amit a legjobban szeret a munkájában. Írja le, majd vesse össze a munkahelyi prioritás listával és nézze meg, hol van átfedés. Az átfedéses projektek közül válassza ki azt, amelyik a legfontosabb a főnöke számára. Ez legyen a kiindulási pont, amikor beszélni kezd!" 

3. Gyakorolja az előadást!

A nők általában nehezen beszélnek a saját sikereikről, ezért fontos, hogy gyakorolják, ameddig nem megy természetesen és zökkenőmentesen. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kezdje az alábbi, lelkesedést kifejező mondatok egyikével:
"Nagyon izgalmasnak találom..."
"Arra gondoltam, hogy érdekes lehet mindenki számára...."

Folytassa néhány siker részletezésével:
"Megkötöttem egy szerződést, amely..."
"Eredményes telefonhíváson vagyok túl egy ügyféllel..."
"A csoportunk által elvégzett elemzés igazolta a feltételezésünket..."

Végezetül zárja annak részletezésével, hogy ez az eredmény miért előnyös a vállalat, a csoport vagy az ügyfél számára:
"A legjobb, hogy ez által jó színben tüntettük fel az ügyfelet.."
"Úgy tűnik, hogy ezzel nemcsak pénzt spórolunk meg a cég számára, de elképesztően jó PR történet kerekedhet belőle!"

Címkék: karrier, prezentáció, meeting, tárgyalás, előléptetés, menedzser

Szemlézte: Fogas Krisztina