A Forbes magazin összeállítása szerint a mai világban a munkavállalók rendszerint a "legerősebb elve" alapján kerülhetnek be és maradhatnak a pozícióban. Az álláshirdetések többsége önálló munkavégzést, felelősségvállalást és kreativitást vár el a dolgozóktól, melyhez ideális esetben a főnök támogatást és fejlődési lehetőségeket nyújt.

A lap szerint a jó vezetőt egyre inkább az alapján ítélik meg, mennyire képes a munkavállalókat motiválni és személyes tehetségük kibontakoztatásában segítséget nyújtani. Sok esetben a főnök régi beidegződések szerint viselkedik és csak hátráltatja a munkavállalót.

Íme a 20 legtipikusabb jel, mely arra utal, hogy rossz főnöknek dolgozunk:

1. Mindig negatív

A negatív főnök számára a pohár mindig üres. Rendszerint letörik a kollégák lelkesedését és lassan leszoktatnak arról, hogy új ötletekkel álljunk elő, vagy lehetőségeket keressünk.

2. Soha nem biztat

Az a vezető, aki nem biztat és nem ösztönöz arra, hogy a munkavállaló a lehető legtöbbet hozza ki saját magából, nem végzi megfelelően a feladatát. Ennek gyakran az áll a hátterében, hogy fenyegetve érzik magukat, attól tartanak, hogy valaki az útjukba áll és felülmúlja őket.

3. A hálátlan

A hálátlan főnök jellemzően nem értékeli tudásunkat és szorgalmunkat, és nem veszi a fáradtságot, hogy egy jól elvégzett feladat után azt mondja: "köszönöm". A Forbes szakértője szerint megdöbbentő, hogy milyen sok vezető mulasztja el a pozitív visszajelzést, és veszi magától értetődőnek a kiváló eredményt.

20 jel, hogy rossz helyen dolgozunk

4. A nagyigényű

A nagyigényű főnököt arról ismerhetjük meg, hogy túl sokat követelnek, mert nem értik a munkánk lényegét és képtelenek hatékonyan delegálni feladatokat. Az ilyen főnök kezelése önmagában egy teljes munkaidős "állás", hiszen a vezető feladatait és a csapat munkájának összehangolását is a beosztottaknak kell ellátni.

5. A mindent irányító

Ha a vezető mindent egy személyben szeretne irányítani, az annak a jele, hogy nem bízik beosztottjaiban és nem enged teret annak, hogy szabadon gondolkodjanak a rájuk bízott feladatkörben.

6. A manipuláló

A főnök, aki lelkesítő ígéreteket tesz, majd később nem váltja azokat valóra, és csalódást okoz, a legtöbb esetben befolyásolni akarja alkalmazottait. Ha az elképzeléseit csak úgy tudja véghezvinni, hogy hamis ígéreteket tesz és kijátssza egymás ellen a munkatársakat, azzal rengeteget árt a szervezetnek.

7. A bizonytalan

A vezető, aki nem bízik saját magában, képtelen vezetni a beosztottakat. Ismertetőjele, hogy ellopja kollégái ötleteit és azokat sajátjaként adja elő, hogy ily módon megőrizze tekintélyét. Könnyen válnak vezetőkből követőkké, ez pedig nem kedvez az egészséges főnök-beosztott viszonynak.

8. A nem elszámoltatható

Egyes főnökök számára a vezetés azt jelenti, hogy másokra hárítják azokat a problémákat, amelyeket nekik kellene megoldaniuk. Ezzel elveszítik becsületüket alkalmazottaik szemében és nyilváncalóvá teszik, hogy inkább elbújnak, nehogy ki kelljen állni maguk vagy mások mellett.

9. A szervezetlen

Az ilyen főnök hajlamos a beosztottjait kockázatos szituációkba keríteni. Nem képes rendszerezetten gondolkodni és teendői káoszba fulladnak.

10. A mindentudó

Általában azokra jellemző, akiknek nincs kreativitásuk vagy eredeti gondolatuk a dolgokról. Általában könyvekből vagy előadásokból tájékozódnak és ezt a tudást sajátjukként adják elő. Gondolataik önmaguk körül forognak és nem engednek teret a szabad vélemény nyilvánításnak.

11. A céltalan

Az ilyen vezetőnek nincs elképzelése arról, hogy hová tart a cég és pontosan mit és milyen lépésekkel kellene megvalósítani. Nem képes megújítani és felfrissíteni a céget és a munkatársakat sem.

12. A döntésképtelen

Az ilyen vezető túl sokak tanácsát kéri egy-egy döntés meghozatala előtt, vagy éppen úgy érzi, senkihez nem fordulhat dilemmáival. A munkatársakat ez elkedvetleníti, mert azt látják, hogy főnökük nem alkalmas a feladatára.

13. Az alkalmatlan

Ha a vezetőben nincs meg az a tudás és kompetencia, mely a pozíció betöltéséhez nélkülözhetetlen, a kollégák nem tudnak az ügyfelek felé olyan erős személyiségre hivatkozni, akikre büszkék lehetnek.

14. A bizalmatlan

Ismertetőjele, hogy minden döntésünket és eredményünket megkérdőjelezi. Ennek oka, hogy kétségei vannak saját képességeivel kapcsolatban és bizonytalan. A munkatársak folyamatosan megfigyelés alatt érzik magukat.

15. A rossz hallgatóság

Az előttük álló lehetőségeket nem veszik észre, mert nem szánnak időt rá, hogy meghallgassák a munkatársak meglátásait vagy kritikáit. A beosztottak úgy érzik, hogy véleményük nem számít.

16. A hanyag

Jellemzője, hogy nem figyel a részletekre. Nem veszi észre a valódi teljesítményt, és felületesen ítél, amikor karrierfejlődésről van szó.

17. A szavahihetetlen

Hatalmas szakadék tátong aközött, amit mondanak, és amit cselekszenek. A beosztottaknak így nehéz kitalálni, mi a reális elvárás velük szemben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

18. A következetlen

Jellemzője, hogy nem következetes hozzáállásban, stílusban, és nem lehet rá számítani.

19. Az hazug

Nem lehet hinni neki, mert nem egyszer hazugságon kapták a beosztottak. Az ilyen vezető nem csak a munkatársakkal, hanem saját magával is őszintétlen. Nagy valószínűséggel elveszíti a kollégák bizalmát és talán soha nem is szerzi vissza.

20. A személyes válságtól szenvedő

Nem képesek magukat a vezető szerepében látni és annak megfelelően viselkedni, amit elvárnak tőlük. Az ilyen főnök nagy valószínűséggel beleesik a fent említett vezetői hibák legtöbbjébe.

Címkék: főnök, vezető, alkalmazott, menedzsment

Szemlézte: Fogas Krisztina