Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

Brian Tracy, a világ egyik legkiválóbb motivációs trénere, érdemes odafigyelni aranyat érő tapasztalataira. Ezeket a jótanácsokat adja nekünk Beszélj győztesként! című kötetében a bátor fellépéssel kapcsolatban:

"Bizonyára hallották már, hogy az első benyomás a legtartósabb, ráadásul ezt már soha nem lehet jóvátenni. De talán azt is, hogy a jó kezdet fél siker.”

"Mikor elkezdik a beszédüket, minden erejükkel arra kell törekedni, hogy ez a benyomás kedvező legyen. Ha ez sikerül, hallgatóik megnyílnak a továbbiak számára.”

"A képesség, hogy azonnal felkeltsük a figyelmet, tanulható. Ezen múlik szinte minden. Ha módot találnak arra, hogy melegebben, hatásosabban, barátságosabban szóljanak, az emberek szinte a tenyerükből esznek, akár fél perc múlva.”

Peter Fischer, sokat látott és tapasztalt német üzletember és tanácsadó így összegzi a kezdeti nehézségeket Az első 100 nap a főnöki székben című könyvében:

"Kérdezősködj offenzíven, minden irányban az elvárások felől. Kérdezd meg a feletteseket, a dolgozókat, a közvetlen kollégáidat és az ügyfeleket. Tekintsd a kimondott elvárást ösztönzésnek és szempontnak saját stratégiád kialakítása érdekében.”

"A kérdések differenciálják az elvárásokat. Kérdezz rá az elvárások jelentésére, a sürgősségre és arra, hogy ki osztja ugyanezt a véleményt.”

"Beszélgetéseken és értekezleteken kutasd fel azokat az elvárásokat, melyekből közös feladatok alakíthatók ki. Saját átfogó elképzeléseidet azonban egyelőre még ne tárd fel.”

12 aranyköpés profiktól a félelem leküzdéséhez

Igor S. Popovic, A tökéletes állásinterjú c. könyv szerzője számos hasznos tanácsot és rengeteg gyakorlati segítséget adott már olvasóinknak. Mostaz állásinterjúkra készülők számára így szólnak gondolatai:

"Senki más nem készíthet neked jó karriertervet, és nem jelenhet meg más helyetted az állásinterjún sem. Teljesen egyedül leszel, úgyhogy az a legjobb, ha alaposan felkészülsz a kihívásra.”

"Fogadni mernék, hogy már az állásinterjúk gondolatától is izzad a tenyered és kalimpál a szíved. Szerintem ennek az az oka, hogy tudat alatt te is tisztában vagy az esemény fontosságával.”

"Talán az egész életed egyetlen állásinterjú kimenetelén múlik, azon, hogy megszerzed-e vagy sem azt az adott munkát, amelynek köszönhetően sikeres leszel.”

KÖZEL 9000 MEGPÁLYÁZHATÓ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Dr. Csernus Imre a gyávaságról így ír A kiút című könyvében:

"A lassú víz partot mos típusú kommunikációnál türelemre, megértésre van szükség. A hátránya ennek, hogy a dolog átbillenhet megalkuvásba, elfojtásba, és ez elkezdheti mérgezni az embert.”

"A pasik nagyon sokszor nem akarnak fontos dolgokat megfelelően megérteni – de ezt még maguknak sem vallják be. Csak mutatják, hogy macsók. És közben nem azok. Aki önmagához őszinte, az egy adott helyzetben máshoz is őszinte tud lenni, bármi is legyen a téma.”

"Én azt gondolom, hogy a lényeg: kimondani valamit, és ennek megfelelően következetesen cselekedni.”

Gondoljuk végig a fentieket és próbáljuk ki a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: tipp, tanács, profi, aranyköpés, félelem, munkahely, karrier