Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértők aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

Ezen a héten Tari Annamária pszichológus gondolatait és tanácsait gyűjtöttük össze a siker és az érzelmi intelligencia kapcsolatát tekintve.

"Több száz évvel ezelőtt sikeresnek számíthatott egy jó fegyverkovács, akinek hírét messze földre elvitték; egy jó orvos, akinek gyógyultak a betegei; egy udvari zenész, akinek dallamai bejárták az országot. A TEHETSÉG ÉS A TUDÁS BIZTOS ALAP VOLT, nem kellett tárgyalástechnika és meggyőző kommunikáció, a tevékenységben elért eredmények önmagukért beszéltek.”

"Sikeresnek ma általában azt az embert nevezzük, aki SZÉP KARRIERT fut be, és NINCSENEK EGZISZTENCIÁLIS PROBLÉMÁI.”

"Fogyasztói társadalomban élünk. Ami ma 24 óra alatt zajlik le, az 15 évvel ezelőtt lehet, hogy három napba is alig fért volna bele. És értelemszerűen EGYRE NŐ MINDENKIBEN A SZORONGÁS SZINTJE, hogy képesek legyünk ezt a helyzetet kontrollálni.”

"Nagy kérdés természetesen, hogy KI MENNYIRE HATÁROZOTT a saját életét illetően, mennyire tudja, hogy valójában mit szeretne elérni.”

12 aranyköpés a profitól: munka és magánélet

"Fontos, hogy AZ ILLETŐ A HELYÉN VAN-E, vagyis céljai megfelelnek-e képességeinek és ambícióinak.”

"Néhány évvel ezelőtt lett nagyon divatos nálunk AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIÁVAL foglalkozni, ami Amerikában már nem új keletű fogalom. Ez egy olyan képességet jelöl, amely az embert alkalmassá teszi arra, hogy a helyzetét jól felismerje, a saját érzelmeit megértse, a másokéit pedig megfelelően kódolja.”

"Ha valaki OLYAN SZERENCSÉS, hogy elfogadó, jó érzelmi egyensúlyú családba születik, és kielégítő anya-gyerek kapcsolatban él, akkor az ő érzelmi intelligenciája vélhetően magas lesz.”

"A mi szakmánkban sajnos azt látjuk, hogy egyre több az olyan ember, aki ezzel a képességgel – azaz magas érzelmi intelligenciával - NEM RENDELKEZIK, és soha nem is fektetett erőfeszítést abba, hogy elsajátítsa vagy fejlessze.”

"Jellegzetes szituáció, amikor terápiás körülmények között megkérdezem valakitől, hogy van, ő pedig azt válaszolja, hogy semmi különös. De mégis, hogy érzi magát? Négy-öt ilyen kérdés után elkezd megmutatkozni, hogy az illetőnek valahogy NINCSENEK SZAVAI ARRA, hogy a saját érzelmi állapotát leírja.”

"Ha valaki az életben is így kommunikál, ha így képviseli önmagát, pontosabban így nem képviseli önmagát, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül. Akkor ő lesz az, aki hiába rendkívül okos és tehetséges, kevesen akarnak majd vele együtt dolgozni, és kevesen fogják őt szeretni, mert NEM LEHET VELE KONTAKTUST TEREMTENI.”

"A fogyasztói társadalomban minden munkahely felkészítő tréningeket tart önmagunk megfelelő eladására, a sikeres kommunikációra és tárgyalástechnikára. Ez is azt jelzi, hogy ÁT KELL ÁLLNI egy másik típusú működésre: az ember önmagát; mint jó árucikket kénytelen forgalmazni.”

"A pamlagon ülve aggódáshoz képest AZ AKTÍV BEVONÓDÁS egy fantasztikus dolog. Azt jelenti, hogy az ember átgondolja, mit kellene tennie a céljai elérése érdekében. Lehet, hogy tanulnia kell. Lehet, hogy önismeretét, az önértékelését vagy az önbizalmát kell fejlesztenie. Lehet, hogy a kapcsolati tőkéjét kell építenie, ami a fogyasztói társadalomban valóban elengedhetetlen. Lehet, hogy egyszerűen csak minden héten le kell ülnie tíz percre, és átgondolnia, hogy jó irányban halad-e. Lehet, hogy a magánéletén kell változtatnia. Bármit is tesz, a lényeg, hogy az aktív bevonódással egyszer csak rálát arra, hogy amiről gondolkozik, AZ AZ Ő SAJÁT ÉLETE.”

TÖBB MINT 8000 FRISS ÉS MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSAJÁNLAT ITT!

Gondoljuk végig a fentieket és fogadjuk meg a szakember tanácsait! És ne feledjük, ha problémák adódnak a jelenlegi munkahelyünkön: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Forrás: Pénz, karrier, csillogás? Jaffa kiadó.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, magánélet, siker, karrier, pszichológus, tanács, tipp