Álláskeresés: hogyan kezdjen neki?

Álláskeresés: hogyan kezdjen neki?

Az álláskeresésbe legtöbbször sok időt és energiát kell fektetni, de ha ismeri a terepet, és felkészülten áll neki a folyamatnak könnyebben és gyorsabban találja meg a megfelelő munkát.

Fontos!
A jelentkezés sikerességét tekintve az egyik legfontosabb, hogy őszintén mérlegelje, hogy valóban megfelel-e a követelmények nagy részének.

Hol érdemes körülnézni?

Az álláskeresést érdemes a profession.hu kezdőoldalán indítani. A keresőbe van lehetősége beírni a keresett állás nevét vagy egy cég nevét és/vagy a település, illetve a megye nevét, ahol szívesen dolgozna. Fontos, hogy egy-egy munkakörhöz több név is tartozhat és az egyes vállalatoknál sokszor máshogy hívják ugyanazt a feladatkört. Emiatt is érdemes használni a kategóriák szerinti csoportosítást, ami szintén elérhető a kezdőoldalon, aminek segítségével tovább bővítheti az állásajánlatok számát.

Mire jelentkezzen?

Ha talál egy megfelelő állásajánlatot első lépésként nézze és gondolja át hirdető cég által támasztott elvárásokat.
A jelentkezés sikerességét tekintve talán a legfontosabb, hogy őszintén mérlegelje, valóban megfelel-e a követelmények nagy részének, rendelkezik az elvárt szakmai tapasztalattal az állás betöltéséhez.
Ha olyan állásra jelentkezik, amely csak nevében egyezik az eddig betöltött munkaköreivel, kevesebb eséllyel hívják be állásinterjúra. A pozíciónevek és azok tartalma cégről cégre változhat, ezért fontos a hirdetésben foglalt elvárások és feladatok pontos megértése.
Jelentkezzen minél több hirdetésre annak érdekében, hogy növelje a megkeresések esélyét, de ügyeljen arra, hogy egy állásra csak egyszer tegye.

Állást keres?

Jó, ha odafigyel a közösségi profilokra is

Sok vállalatnál a személyes interjúk előtt megnézik a közösségimédia-profilunkat (facebook, instagram), hogy minél jobban megismerjék azt az embert, aki a céghez jelentkezik. Érdemes az álláskeresés előtt ránézni a saját nyilvánosan elérhető információira és mérlegelni azt, hogy szeretné-e ezt a leendő munkaadójával megosztani.

Hogyan növelje az esélyeit?

Az önéletrajzát érdemes feltölteni a profession.hu adatbázisába is, hogy elérhető legyen a cégek számára. Ebben az esetben a folyamat fordított: a hirdetők kereshetik meg állásajánlattal.
Érdemes az adatlapot a lehető legrészletesebben kitölteni, kitérve a bérigényre, nyelvtudásra, elérhetőségekre, szakmai tapasztalatra, valamint arra, hogy milyen területen dolgozna szívesen. Ha végzett a kitöltéssel, akkor a folyamat végén a megfelelő gombra kattintva tudja elérhetővé tenni az adatait és az álláskeresési szempontjait a munkaadók számára.

Regisztáljon, hogy munkáltatók is elérjék önt!

Önéletrajz készítéshez a legegyszerűbb mód mobilapplikációnk használata. Az adatok kitöltése után nyomja meg a „CV készítése” gombot, így automatikusan elkészül az önéletrajza, amelyet ezután elmenthet a személyes adatlapjához. A mobilapplikációban attól sem kell félnie, hogy valamilyen adatot kihagy: a végső változat elkészítése előtt a rendszer ellenőrzi, hogy minden szükséges információt megadott-e.

Találja meg új állását a profession.hu mobilalkalmazással

A profession.hu oldalon az állásokra történő jelentkezés nagyon egyszerű folyamat, csupán névre, e-mail címre és telefonszámra van szüksége. Jelentkezéskor csatolhatja az önéletrajzát, de erre utólagosan is van lehetősége. Ilyen esetben e-mailben kap figyelmeztetéseket, hogy pótolja a jelentkezéshez. Jelentkezést követően a „Pályázataim” menüpontban követni tudja a jelentkezése aktuális helyzetét és akár visszajelzést is kaphat itt.

Hasznosnak találta a cikket?
Igen Nem
Ossza meg ismerőseivel!