Mi a helyzet a munkaadói oldalon? - Álláskeresési Térkép

Mi a helyzet a munkaadói oldalon?

2020 rendhagyó év volt, rendhagyó viszonyokat kialakítva a munkaerőpiacon is. A világjárvány átalakította a munkaerőpiacot, azonban 2021 nyár elejére visszarendeződött a pandémia előtti évhez hasonló állapotra: ismét munkaerőhiány mutatkozik, csakúgy, mint 2019-ben. Az álláskeresés a járványhelyzettől függetlenül is összetett feladat, de javítja az esélyeket, ha többet tud arról, hogyan is gondolkodnak, illetve hogyan keresnek munkaerőt a cégek.

Fontos!
A munkáltatók elsősorban álláshirdetéseken keresztül keresik az új munkatársat, ezért fontos naponta figyelni a megjelenő új állásajánlatokat. Érdemes álláshírlevelekre is feliratkozni, mert így személyre szabott ajánlatokat kaphat, így gyorsabb lehet a keresés.

Milyen most a munkaerőpiaci helyzet?

A profession.hu-n jelenleg is elérhető álláshirdetések azt mutatják: rengeteg lehetőség vár azokra, akik dolgozni szeretnének. Érdemes mindig naprakészen tartania az önéletrajzát, hogy gyorsan tudjon jelentkezni, ha megjelenik egy önnek való állás!

Hogyan keresnek a cégek munkavállalót?

  • Álláshirdetések
A munkáltatók legtöbb esetben álláshirdetések segítségével találják meg az új munkatársakat.
  • Önéletrajz-adatbázisok
Az új munkahely megtalálásában jelentősen növelheti az esélyét, ha feltölti az önéletrajzát önéletrajz-adatbázisba. Mi is az az önéletrajz-adatbázis? Ide az álláskeresők töltik fel az adataikat, hogy azok elérhetőek legyenek a munkáltatók számára – a folyamat tehát fordított: nem az álláskereső jelentkezik a munkára, hanem a munkáltató vagy a munkaerőközvetítő keresi meg őt. A Profession önéletrajz-adatbázisáról készült egy rövid összefoglaló videó, ami segít röviden és gyorsan áttekinteni a működését ennek az álláskeresési lehetőségnek  

  • Toborzó cégek, fejvadászok
A Profession Services csapata kimondottan egy fejvadászatra specializálódott üzletág, ahol szakértő csapat tölti be a munkáltatók által keresett pozíciókat.
  • A munkaadók saját karrieroldala
A profession.hu-n találkozhat olyan álláshirdetésekkel, amikor a jelentkezés során az állást hirdető cég oldalán küldheti el az önéletrajzát. Ezekben az esetekben bekerül a cég belső adatbázisába is, és amennyiben a megpályázott munkakörre mást választanak, később megkereshetik további lehetőségekkel is, amennyiben ehhez hozzájárul. Ne riassza el, hogy a karrieroldalakon a jelentkezés folyamata több időt vesz igénybe, ez egy hosszabb távon megtérülő befektetés.
  • Ismerősök, barátok
Használja ügyesen az ismeretségi körét is, amikor munkát keres! Kapcsolatai márpedig mindenkinek vannak, mi pedig segítünk abban, hogyan érdemes jól használni őket. 

Regisztráljon, hogy a munkáltatók is elérjék önt!

Hogyan tud mindezzel lépést tartani?

Azon túl, hogy napi szinten figyeli a hirdetéseket, feliratkozhat állásértesítőkre is, hogy folyamatosan értesüljön a lehetőségekről. Így nem marad le a legmegfelelőbb lehetőségekről. Akkor sincs gond, ha éppen nincs ideje ezekkel egyből foglalkozni, ugyanis a profession.hu hírlevelében az állások megnyitását követőn el tudja menteni őket, és később bármikor tud rájuk jelentkezni, amíg a hirdetés megtalálható az oldalon.
Friss álláslehetőségek e-mailben!

Tehet-e még többet?

Az állásajánlatok figyeléséhez és a jelentkezéshez a leghasznosabb eszköz a profession.hu mobilalkalmazása.

Az alkalmazásban egyszerűen lehet beállítani az értesítőket, amelynek köszönhetően azonnal értesül, ha új állást hirdettek meg. Az alkalmazásban akár regisztráció nélkül is elmentheti a kiszemelt állásokat, amelyre bármikor jelentkezhet, amíg a hirdetés elérhető. Fontos, hogy a hirdetések csak meghatározott ideig elérhetőek, ezért érdemes mielőbb jelentkezni!

A mobilapplikáció legnagyobb előnye a leegyszerűsített folyamat, a regisztráció és a jelentkezés másodpercek alatt végig vihető bárki számára, így bárhol, bármikor lehet állásokra jelentkezni, amikor van egy szabad perce.

Készen áll, hogy kihozza a legtöbbet magából?
További cikkek a témában:
  • Munkaerőpiaci hírek - Friss hírek a munkaerőpiacról: új szabályozások, támogatások, tanulási lehetőségek egy helyen.
  • Álláskeresési tanácsok - Karriertippek és gyakorlati tanácsok a legjobb állás megszerzéséhez!