Mi a helyzet a munkaadói oldalon? - Álláskeresési Térkép

Mi a helyzet a munkaadói oldalon?

Az álláskeresés mostanában még nagyobb kihívásnak tűnhet, de javíthatja az esélyeit, ha többet tud arról, hogyan is gondolkodnak, hogyan keresnek munkaerőt a cégek.

Fontos!
A munkáltatók elsősorban álláshirdetésen keresztül keresik az új munkatársat, ezért fontos naponta figyelni az új állásajánlatokat. Érdemes álláshírlevelekre feliratkozni, mert így gyorsabb a keresés.

Milyen most a munkaerőpiaci helyzet?

Sajnos a koronavírus-járvány miatti korlátozások sok vállalatot leépítésekre vagy bezárásra kényszerítettek, így az lehet az érzése, hogy most nem lehet munkát találni. Azonban elég egy pillantást vetni a profession.hu-ra, hogy lássa, ez nem így van: most is van sok lehetőség. Azt se felejtse el, hogy a gazdaság beindulásakor az állásokat újra be kell majd tölteni, így ha már felkészült, esetleg már jelezte érdeklődését is egy-egy cégnél, sokkal jobb helyzetből indulhat.

Hogyan keresnek a cégek munkavállalót?

A munkáltatók legtöbb esetben álláshirdetések segítségével találják meg az új munkatársakat.

Az új munkahely megtalálásában jelentősen növelheti az esélyét, ha feltölti az önéletrajzát önéletrajz-adatbázisba.

Mi is az az önéletrajz-adatbázis? Ide az álláskeresők töltik fel az adataikat, hogy azok elérhetőek legyenek a munkáltatók számára – a folyamat tehát fordított: nem az álláskereső jelentkezik a munkára, hanem a munkáltató vagy a munkaerőközvetítő keresi meg őt.

A Profession Services csapata kimondottan egy fejvadászatra specializálódott üzletág, ahol szakértő csapat tölti be a munkáltatók által keresett pozíciókat.

A Profession önéletrajz-adatbázisáról készült egy rövid összefoglaló videó, ami segít röviden és gyorsan áttekinteni a működését ennek az álláskeresési lehetőségnek

Regisztráljon, hogy a munkáltatók is elérjék önt!

Van más mód is ezen kívül?

A profession.hu-n találkozhat olyan álláshirdetésekkel, amikor a jelentkezés során az állást hirdető cég oldalán küldheti el az önéletrajzát.

Ezekben az esetekben bekerül a cég belső adatbázisába is, és amennyiben a megpályázott munkakörre mást választanak, később megkereshetik további lehetőségekkel is, amennyiben ehhez hozzájárul. Ne riassza el, hogy a karrieroldalakon a jelentkezés folyamata több időt vesz igénybe, ez egy hosszabb távon megtérülő befektetés.

Használja ügyesen az ismeretségi körét is, amikor munkát keres! Kapcsolatai márpedig mindenkinek vannak, segítünk abban is, hogyan érdemes jól használni őket.

 

Hogyan tud mindezzel lépést tartani?

Azontúl, hogy napi szinten figyeli a hirdetéseket, feliratkozhat hírlevelekre is, hogy folyamatosan értesüljön a lehetőségekről. Így nem marad le a legmegfelelőbb lehetőségekről.

Akkor sincs gond, ha éppen nincs ideje ezekkel egyből foglalkozni, ugyanis a profession.hu hírlevelében az állások megnyitását követőn el tudja menteni őket, és később bármikor tud rájuk jelentkezni, amíg a hirdetés megtalálható az oldalon.

Friss álláslehetőségek e-mailben!

Tehet-e még többet?

Az állásajánlatok figyeléséhez és a jelentkezéshez a leghasznosabb eszköz a profession.hu mobilalkalmazása.

Az alkalmazásban egyszerűen lehet beállítani az értesítőket, amelynek köszönhetően azonnal értesül, ha új állást hirdettek meg. Az alkalmazásban akár regisztráció nélkül is elmentheti a kiszemelt állásokat, amelyre bármikor jelentkezhet, amíg a hirdetés elérhető. Fontos, hogy a hirdetések csak meghatározott ideig elérhetőek, ezért érdemes mielőbb jelentkezni!

A mobilapplikáció legnagyobb előnye a leegyszerűsített folyamat, a regisztráció és a jelentkezés másodpercek alatt végig vihető bárki számára, így bárhol, bármikor lehet állásokra jelentkezni, amikor van egy szabad perce.

Készen áll, hogy kihozza a legtöbbet magából?
További cikkek a témában:
  • Munkaerőpiaci hírek - Friss hírek a munkaerőpiacról: új szabályozások, támogatások, tanulási lehetőségek egy helyen.
  • Álláskeresési tanácsok - Karriertippek és gyakorlati tanácsok a legjobb állás megszerzéséhez!