Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az összes elbocsátott dolgozónak a jogszabályok szerinti juttatásokon felül plusz egy havi bért fizettek – közölte Major Ferenc, a cég vezérigazgatója. A létszámcsökkentés után továbbra is három műszakban végzik a termelést.

A cégnél áttekintették a különböző munkafolyamatokat, és olyan munkaerő-megtakarítási lehetőségeket tártak fel, amelyeknek a hatására növekedett a hatékonyság. Ez tette lehetővé a 200 fős szolnoki állományból 11 ember leépítését, akik között voltak középvezetők és fizikai állományban lévők is – közölte a vezérigazgató az MTI-vel. Az elbocsátás négy szervezeti egységet – logisztika, minőségirányítás, műszaki ellátás, termelés – érintett.

Major Ferenc kitért arra: noha a nem vényköteles gyógyszerek és gyógyhatású készítmények, valamint étrend kiegészítők piacán érezhető a magyarországi vásárlóerő csökkenése, ez nem olyan mértékű, amely tömeges leépítést vagy a termelés felfüggesztését, leállítását indokolná. Ezeket a kedvezőtlen tényezőket a társaság a szokásos hatékonyság-javító eszközökkel, így átszervezéssel, a költségek csökkentésével kezelni tudja – jegyezte meg.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. 2011-ben az értékesítés nettó árbevételeként 7,796 milliárd forintot ért el, ami 5,9 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest. Üzemi eredményként 977 millió forintot regisztráltak, ez a mutató 76 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A cég adózás előtti eredménye 916 millió forintot tett ki, a növekedés 56 százalékos a 2010. évihez képest.