Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A várva várt nyár veszélyes kánikulával robbant be: akár a 38 fokot is elérheti a maximum hőmérséklet a következő napokban. Az országos tisztifőorvos ilyenkor többfokú riasztást adhat ki: a legmagasabb, harmadfokú jelzése a hőségriadó. Ennek feltétele, hogy a napi középhőmérséklet az előrejelzések szerint legalább három egymást követő napon elérje a 27 fokot. Ez a riasztás lép életbe hétfő reggel 8 órától, és az előrejelzések alapján várhatóan csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.

Vigyázzunk egymásra!

A tartós meleg megterheli a szervezetet, ezért ilyenkor különösen oda kell figyelnünk egymásra és magunkra is: ha megoldható, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, a bőrünket megfelelő ruházattal és fényvédővel védjük a leégés ellen, a kiszáradás ellen pedig igyunk sok vizet. Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.

Mi a helyzet a munkával?

Mentesülhetünk a munkavégzés alól a nagy meleg miatt? A Munka Törvénykönyve a melegre való tekintettel nem mentesít a munkavégzés alól, ahogy a munkaidő csökkentését sem írja elő, vagyis kizárólag a munkáltató hozhat ilyen döntést, ahogy arra építkezés vagy aszfaltozási munkák esetén láthatunk is példákat: a munkaidő gyakran hajnalban kezdődik, koradélután pedig véget ér, a lehetőségekhez mérten így csökkentve a forróságban eltöltött órákat.

„Ha a hőmérséklet a munkavégzés helyén 24 fok fölé emelkedik, a munkavállalóknak igény szerint, de legalább fél óránként védőitalt kell biztosítani. A jogszabály szerint a meleg miatti folyadékveszteséget általában 14-16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni, de e célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital négy súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített. Vagyis a népszerű üdítőitalok már nem tartoznak a kategóriába, az ízesített ásványvizek viszont igen. A védőitalon túl a törvény azt is előírja, hogy 24 fok felett óránként legalább öt, de legfeljebb tíz perc extra, fizetett pihenő jár a dolgozóknak, kül- és beltéri munka esetén egyaránt, amit árnyékban, vagy hűvös helyen tölthetnek el” – osztja meg korábbi cikkünkben a kánikulára vonatkozó leglényegesebb munkajogi tudnivalókat a szakember.

Aktuális álláshirdetések

Ha épp a legmelegebb nyári napokban döbbentünk rá, hogy új munkahelyen szeretnénk elhelyezkedni, számtalan új lehetőséggel tudunk segíteni! A munkahely klimatizáltsága szerint ugyan még nem lehet szűrni a hirdetések között, de ezt leszámítva számtalan szempont szerint válogathatunk: lakóhelyünknek, végzettségünknek, idegennyelv-ismeretünknek megfelelően is kereshetünk az aktuális munkák között. 

Friss önéletrajzra mindenképp szükségünk lesz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg is több mint 4800 állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. 

A több mint 2200 féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint!

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala