Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Durva beavatkozásnak tartják stratégiai döntéseikbe és a költségeikbe a kötelezővé tett béremelést a kölcsönzött munkásokkal dolgozó cégek. Akkor sem támogatják ezt, ha az állam a bérek egy részét vagy teljes egészét kompenzálná – derült ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) felméréséből. A cégek 2,7 százaléka ért egyet a kötelező emeléssel.

A kölcsönzött dolgozót küldik el először

A válaszadók több mint fele jelezte, hogy a minimálbér és garantált bérminimum tervezett megemelését egyáltalán nem tudja kigazdálkodni, nincsen rá kerete. Csaknem a harmaduk létszámleépítést tervez, 30 százalékuk béreket csökkent, 15 százalék pedig elhalasztja az esedékes létszámfelvételt. A válaszadók negyede mondta csak, hogy nem tervez leépítéseket, és a fizetéseket is szinten tartja.

A létszámleépítéskor a vállalkozások fele mindenképp a kölcsönzött dolgozót küldi el először – derül ki a kutatásból. 30 százalékuk pedig vegyesen, a saját és a bérelt dolgozóját egyaránt elbocsátja majd. Egyértelmű vesztesei tehát a kölcsönzött munkavállalók lesznek az intézkedéseknek.

A vállalatok 6,5 százaléka megszünteti az összes béren kívüli juttatást, és a válaszadók közel fele csökkenti mértéküket vagy korlátozzák a jogosultak körét. Elgondolkodtató ez az arány, ugyanis a béren kívüli juttatás a vállalatokhoz való kötődést, szociális törődést, motivációt testesíti meg. A hiánya a lojalitás csökkenéséhez vezethet. A munka törvénykönyve szerint a béren kívüli juttatást a munkavállaló közvetlenül a kölcsönvevőtől is kaphatja, így a kölcsönbe vevő vállalkozás anyagi helyzetétől függhet, hogy tud-e ilyen juttatást adni a dolgozónak, vagy sem. A cégek tervei szerint biztosan csökkentik a tréningek, képzések költségét, a cégautókat korlátozzák, a beruházásokat és fejlesztéseket pedig elhalasztják vagy teljesen leállítják.

Veszélybe kerülhetnek a kölcsönzött munkások

Kisebb béremelést terveztek

A minimálbér 78 ezerről 92 ezer forintra történő emelése, valamint a garantált bérminimum emelkedése valamennyi válaszadó cégre hatással lesz: a vállalatok körülbelül egyötödénél a létszám legalább 70 százalékánál kell majd változtatni, és akár az ötödüknél az állomány 40 százalékának kell jelentősen emelni a bérét – ez átlagosan minden második dolgozó után többletköltséget jelent jövőre.

Az MMOSZ megkérdezte a munkaerő-kölcsönzést igénybe vevő vállalatokat, mi az a mérték, amelyet elfogadhatónak tartanak. A minimálbér szinten tartását (tehát, hogy maradjon a 78 ezer forint) a tizedük támogatja, a válaszadók több mint fele 5 százalékkal emelné, míg 9 százalékos bérfejlesztést a vállatok 8,7, 13 százalékos emelést pedig a 13 százalékuk tudna finanszírozni.

A garantált bérminimumnál (középfokú végzettségűeknél) a vállalatok 30 százaléka ragaszkodik a 94 ezer forinthoz, nem emelné egy fillérrel sem. A cégek negyede 3, több mint egyharmada viszont 6 százalékos béremelést tervezett (97 és 100 ezer forintot minősítettek reálisnak). Mindössze 8 százalékuk vállalná a 10 százalékos bérfejlesztést. Ebből látható: a cégek mindössze 4-6 százalékos béremelésekkel számoltak, nem pedig a kormány által elvárt 18 százalékossal.

Egyenlő bér jár

Vannak olyan cégek, amelyek akár több évig is alkalmaznak kölcsönzött munkavállalókat, ezért ezeknek az embereknek a személyi alapbérét, műszakpótlékát, rendkívüli munkáért járó díjazását, valamint ügyeleti és készenléti díját – legalább hathónapos folyamatos jogviszony esetén – a többi munkavállalóéhoz kell igazítani. Az egyenlő bánásmód követelményének (és az Európai Unió munkaerő-kölcsönzésről szóló irányelvének is) meg kell felelni: a kölcsönzött dolgozók számára biztosítani kell azokat az alapvető munka- és foglalkoztatási feltételeket, amelyek a cégek saját embereinek járnak.

Az új munka törvénykönyvben az is szerepel, hogy a kölcsönzött dolgozókat a kölcsönvevő vállalkozásnál megüresedő állásokról kötelező tájékoztatni. Ez azért került bele a jogszabályba, hogy ezek az emberek a kölcsönvevő vállalkozásnál dolgozó többi alkalmazottal azonos esélyekkel találhassanak állandó állást.