Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az amerikai Kaiser Family Foundation friss, reprezentatív kutatásában a koronavírus elleni oltással kapcsolatos kérdéseket vizsgáltak: az eredményekből az is kiderül, hogy sokan a végsőkig is elmennének, csak ne kelljen az oltást beadatniuk. 

Az oltatlanok 5%-a válaszolt például úgy, hogy felmondana a munkahelyén, ha az oltást kötelezővé tennék, de közel egyharmaduk, csaknem 30% kész hazudni az oltásról vagy védettségi kártyát hamisítani válaszai alapján. A be nem oltott munkavállalók 52%-a válaszolta, hogy az oltás kötelezővé tétele nem győzné meg őket az oltás felvételének szükségességéről.

A kutatási eredmények kapcsán megkérdezett cégek közül többen nyilatkoztak úgy, hogy jelenleg bemondásos alapon "hiszik el" dolgozóiknak, hogy valóban be vannak oltva, ha ők ezt mondják. Más vállalatok képviselői már úgy nyilatkoztak: ők elvárják, hogy a dolgozók igazolják a védettségüket, de egyelőre nem ellenőrzik, vagy nem tudják ellenőrizni, hogy a feltöltött dokumentumok valóban eredetiek-e.

Bár Magyarországon más szabályozások vonatkoznak a munkáltatókra és a dolgozókra, mint az Egyesült Államokban, az oltásellenesek körül szűkül a mozgástér: a közelmúltban több rendelkezés is megjelent a koronavírus vakcinákkal kapcsolatban.

Aktuális álláshirdetések

Ha a koronavírus helyzett miatt váltani szeretnénk, vagy úgy érezzük, megérdemelnénk egy új munkalehetőséget jobb körülmények között, érdemes körülnéznünk, hiszen jelenleg csaknem 20 ezer lehetőség közül válogathatunk.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg is több ezer állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. A rengeteg fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint! Maradjunk mindig naprakészek, kérjünk a friss állásokról hírlevelet is!

Ha még csak most állunk neki az új munkahely keresésének vagy szívesen váltanánk, frissítsük vagy egészítsük ki önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide, hogy személyre szabottan válogathassunk az álláslehetőségek között!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala