A Magyarországon működő 710 autóipari cég adja a feldolgozóipari teljesítmény közel egyötödét, az exportnak pedig a 18 százalékát - ismertette Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár egy rendezvényen, a Continental Automotive Hungary Kft. által az egymilliomodik hálózati feszültségszabályozó elkészülte alkalmából rendezett ünnepségen. A vállalatnak két gyára van Magyarországon, és 3300 dolgozót foglalkoztatnak.

Sok ezer embernek adnak munkát

A Magyarországon lévő négy nagy autógyártó cég - az Audi Hungaria, a Mercedes-Benz, az Opel és a Magyar Suzuki - 2013-ban 17 ezer 400 munkahelyet jelentett a magyar gazdaságban. Több mint 2 ezer új munkahelyet teremtettek, kétszáznál is több magyar beszállító vállalattal állnak kapcsolatban, egy tucatnyi felső- és középfokú oktatási intézménnyel tartanak fenn kapcsolatot.

A Profession.hu-n ilyen autóipari állásokat találhatunk középfokú végzettséggel!

Szuper állásokat kínál az autóipar

Az autóipari a cégek 60 százaléka tervez bővítést egy éven belül az EY globális felmérése szerint. Sok új gyárat létesítenek hazánkban, illetve fejlesztenek is az autóipari cégek. Például a Takata Miskolcon ezer munkahelyet teremt, a Bosch-csoport bővítette az autóipari gyárában gyártókapacitását, a Delphi négy üzemében már 3400 embernek ad munkát, vagy megemlíthetjük a Hankookot, amely 950 új munkahelyet teremt a közeljövőben.

Az autóipar fellegvára

A német autóiparhoz kötődés fontosságát is kiemelte az államtitkár, mivel három autógyárunk is német, illetve 15 nagy autóipari beszállító cég tevékenykedik Magyarországon. Az ország újraiparosítását a politikus szerint az adórendszer, az új Munka törvénykönyve, a felsőoktatás átszervezése, valamint a duális szakképzés német mintára történt megteremtése segíti.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A járműipar 2013-as beruházási döntései nagymértékben hozzájárulnak a növekedési fordulathoz, a magyar autóipar 2014-es várható teljesítménye pedig hozzásegíti a magyar gazdaságot, hogy tartós növekedési pályára álljon - mondta korábban a távirati irodának az államtitkár.

A legnépszerűbb munkaadók

A Randstad Award felmérés eredményei szerint az autóipari vállalatok még a telephelyüktől távol is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Audi számít a legvonzóbb munkahelynek még Dél-Dunántúlon is, a győri vállalatot csak a Mercedes-Benz tudta megelőzni Közép- és Észak-Magyarországon.

A 20 legvonzóbb vállalat listájára a már említett két autógyár mellé olyan cégek kerültek fel, mint például a Bosch, a Continental, Michelin és a Suzuki.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, állás, szakmunka, szakképzés, autóipar, gyártó cég