Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mielőtt belevágunk az álláskeresésbe, nem csak azt érdemes mérlegelnünk, hogy milyen területen szeretnénk elhelyezkedni, hanem azt is, hogy milyen cégforma lehet számunkra a legideálisabb. Természetesen számtalan lehetőség létezik, cikkünkben azonban a két szélsőséget, az életszakaszuk első fázisában lévő startupokat és a multinacionális cégeket hasonlítjuk össze, hogy megkönnyítsük a döntéshozatalt a tapasztalattal nem rendelkezőknek. Abban, hogy mit érdemes mérlegelnünk, Tomori Nóra karrier- és életvezetési tanácsadó segít minket eligazodni, aki 12 éve dolgozik a szakmában.

Hol éreznénk jól magunkat?

Mint minden komoly döntéshez, az álláskereséshez is nagyfokú önismeretre van szükség. Tudnunk kell magunkról, hogy milyen környezetben éreznénk magunkat igazán jól, milyen értékek fontosak számunkra, mi a prioritásunk. A fizetés a legfontosabb motivációnk vagy inkább megelégszünk kevesebbel, ellenben nagyobb rugalmasságra, szabadságra vágyunk? Szeretjük, ha minden folyamat definiálva van és jól strukturált a munkánk, vagy jobban szeretjük a kreativitásunkat kibontakoztatni egy kevésbé kötött munkafolyamatban? Érdemes ezeket átgondolnunk, viszont ismernünk kell mindkét oldal előnyeit és hátulütőit is.

A multi kötöttebb, így kiszámíthatóbb

Ha szeretünk egy területre fókuszálni és nem bánjuk, hogy kiszámítható, néha kicsit unalmas is a munkánk, a multi lehet a jó választás. „Míg egy kis cégnél számtalan területtel lehet foglalkozni, a multiknál jobban odafigyelnek a folyamatokra: milyen lépésekben végezzük a munkánkat, ezt hogyan kommunikáljuk? Sokkal többet kell foglalkoznunk önadminisztrációval és többféle irányba kell megfelelnünk” – vezet be a témába a szakértő. Ezeknél a cégeknél komoly belső szabályzatok vannak, amelyek egyértelműen kijelölik a felelősségi köröket, így világos minden munkavállaló számára, hogy pontosan mit, mikorra és hogyan kell elvégeznie ahhoz, hogy elégedettek legyenek vele. Egy startupra ilyen szempontból egy kicsit a káosz jellemző, hiszen gyakran nincsenek munkaköri leírások, kijelölt feladatkörök, így gyakran válhat stresszessé a napi munka, ellenben több területen is kipróbálhatjuk magunkat, szabadabb a munkarend.

Közel a tűzhöz

Mielőtt döntünk, tegyük fel magunknak a kérdést: pontosan mik a terveink a jövőre nézve? Szeretnénk felküzdeni magunkat a ranglétrán és vezetői pozícióba kerülni vagy nincsenek ilyen ambícióink? „Startupnál nagyobb ráhatása van az embernek a folyamatokra, könnyen közel kerülhet a tűzhöz, a vezetéshez. Ahogy nő a cég, vele együtt nőhetünk mi is és könnyebben vezetőkké válhatunk mint egy multinál, sőt, akár a tulajdonosi körbe is bevonhatnak minket valahány százalékkal, ami szintén egy erős motiváció tud lenni az álláskeresőknél” – taglalja a startupok előnyeit a tanácsadó. A multiknál általában több lehetőség van a szervezeten belül építeni a karrierünket, viszont minél feljebb jutunk, annál kevesebb mozgásterünk lesz. Általában rengetegen pályáznak egy-egy állásra, így az előléptetésre idővel egyre kevesebb lehetőségünk van.

Látható eredmény

A startupoknál már egy kezdő pozícióban is könnyebben befolyásolhatjuk a folyamatokat. Ha van egy jó ötletünk egy feladat megoldására, általában semmi akadálya nincs annak, hogy megvalósítsuk, így a munkánk eredménye is hamarabb lesz látványos, miközben egy multinál a kijelölt eljárásokat akkor is követni kell, ha ezzel megakad a munkafolyamat. „Startupoknál jobban odafigyelnek a munkavállalók ötleteire, rugalmasabb a rendszer, kevésbé szólnak bele a napi munkamenetbe, inkább az eredményt mérik. Ha rosszul viseljük, hogy korlátoznak, válasszuk a stratupot, ha viszont nagyobb a kontroll- és szervezettségigényünk, szeretjük a nagyobb biztonságot, a multi a nekünk való cégforma.”

Nemzetközi tapasztalat

Ha megmozgatja a fantáziánkat a nemzetközi tapasztalat lehetősége, a külföldi konferenciák, az idegen nyelvű meetingek, a multikulturális közeg, ezt a multiknál kaphatjuk meg. „Egy multi több nemzetközi kitekintésre ad lehetőséget, elmehetünk például nemzetközi megbeszélésekre vagy átkerülhetünk egy másik országba ugyanazon cégen belül” – magyarázza a szakértő. Így még tovább fejleszthető a nyelvtudásunk, megismerhetünk új kultúrákat és akár külföldön is tovább építhetjük a karrierünket.

Tervezhetőség

A fentieken kívül természetesen a javadalmazás sem elhanyagolható szempont. A multi cégek nagyjából transzparens fizetéseket kínálnak, és előre lépési lehetőségekkel is számolhatunk bizonyos időközönként, így nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat hosszú távon. A fizetésen túl általában a juttatási csomagok és a bónuszrendszer is rendkívül kedvező, ezért választják sokan ezt a cégformát. A startupoknál általában nem ennyire kiszámítható a bérezés, a büdzsétől és a tulajdonostól függ, hogy mekkora keretet tud biztosítani a munkavállalóinak, ami lefele és felfele is elmozdulhat a multik által kínált fizetéstől. Érdemes hát elsősorban azt mérlegelnünk, hogy mi hogyan és mivel szeretnénk tölteni a mindennapjainkat, majd ehhez megkeresni a legideálisabb álláslehetőséget.

Hogy könnyebben megtaláljuk az igazit, használjuk a Profession.hu részletes keresőjét és iratkozzunk fel az állásértesítőre is!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala