Az év végi időszakot kiemelten kezelik a cégek: a háromnegyedük különösen fontosnak tartja, hogy a kollégák munkáját megköszönje az ünnepek közeledtével - derült ki a Sodexo Pass Hungária Kft. felméréséből. Arra a kérdésre, hogy milyen alkalmakkor jutalmazzák munkavállalóikat, a karácsonyi jutalmat jelölték meg a legtöbben: a válaszadók 77 százaléka ilyenkor osztja ki a céges elismeréseket. A kétharmaduk az üzleti-pénzügyi évhez kötött céges teljesítmény bónuszt is ad.

A vállalatvezetők egyértelmű többsége, 84,5 százaléka szerint fontos, hogy a béren kívüli rendszeres juttatások mellett jutalmakkal, prémiumokkal, ajándékokkal motiválja a dolgozókat, ugyanakkor a vállalatok közel fele még mindig csak eseti jelleggel teszi mindezt.

Év végén a gazdasági élet szereplői számot vetnek egész évi működésükkel, felmérik valós és potenciális üzleti partnereiket, áttekintik dolgozóik tevékenységét és az ünnepekre gondolva elkezdődik a jutalmazás az ajándékozás, amelyhez sokszor értekezletek, fogadások, vendéglátások is kapcsolódnak - írja az ado.hu.

A jutalom annak jelzése, hogy a munkáltató elégedett a munkavállaló teljesítményével, amely teljesítmény persze nem mindig csak a profit nagyságában mérhető. A céghez való lojalitás is lehet a jutalmazás alapja.

Mennyibe kerül mindez a munkáltatónak?

A jutalom munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, ezért a munkáltatót 27 százalék szociális hozzájárulási adó és 1,5 százalék szakképzési hozzájárulás terheli. A jutalomból pedig 16 százalék személyi jövedelemadót, 10 százalék nyugdíjjárulékot, 7 százalék egészségbiztosítási járulékot és 1,5 százalék munkaerő-piaci járulékot kell levonni. Ez összesen 63 százalék köztehernek minősül - foglalta össze az ado.hu. A munkáltatók emiatt sokszor a költségtakarékosabb megoldásokat választják, már csak azért is, hogy dolgozóikat minél nagyobb "összeggel" tudják jutalmazni.

Sok cég ad év végi jutalmat

A karácsonyi céges rendezvényeken nem mindig csak a vállalkozás dolgozói, hanem esetenként annak üzleti partnerei is részt vesznek. A fogadás lehet szerényebb (néhány tál sütemény, némi kis üdítő, egy pohár bor), de lehet több száz embert érintő party is, amelyet akár kulturális műsor (egy színdarab bemutatója ) kísér. A közvetlen vendéglátás és a kapcsolódó egyéb szolgáltatások (pl. borkóstolás, kiállítás, városnézés, bál stb.) adóterhei annak függvényében alakulnak, hogy a rendezvényt a cég vagy más szervezi meg, továbbá az is fontos, hogy a rendezvényszervezőtől milyen számlát kapunk. (Ha a vállalkozás kifizetői minőségében biztosítja a kulturális rendezvényt, akkor az Szja-törvény szerint személyenként 50 ezer forintig adómentes a juttatás.)

Az adótörvények nem tartalmaznak fogalmat az ajándékra, mégis sok fajta ajándékot kell kezelni az adórendszerben. Az ajándék valójában ingyenes átadás. Az ajándékozó lehet munkáltató, kifizető, érdekképviseleti szervezet, üzleti partner vagy bárki, akár még olyan is, akivel üzleti kapcsolat sincs aktuálisan. Az ajándékozás - az adóztatás miatt - többe kerül az ajándékozónak, mint a piaci ár.

Az üzleti ajándék fogalmát maga az Szja-törvény is meghatározza, az ajándék értékének 1,19-szerese után 16 százalék személyi jövedelemadót és 27 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni az ajándékot nyújtónak, és az ajándékok áfáját levonásba helyezni nem lehet. Az üzleti ajándék a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek minősül a társasági adóról szóló törvény szerint.

Milyen egy jó ajándék?

Az adó.hu felhívja a figyelmet: az a jó ajándék, amelynek mértékével nem hozzuk zavarba partnerünket, amivel örömet szerzünk, és azt sugallja, hogy a továbbiakban is számítunk a jövőbeni segítségére. Fontos, hogy ne legyen túlzottan személyes se. Ez lehet sporteseményre szóló belépő (adómentesen adható), kulturális rendezvényre belépő (50 ezer forintig adómentes), élmény-, kozmetikai- vagy könyvutalvány, illetve tárgyi ajándék (egy finom ital, különleges csokoládé, zenei válogatás, névre gravírozott elegáns toll, határidőnapló stb.).

Az Szja-törvény felsorolja, hogy mi nem adható üzleti ajándékként. Értékpapírt, értékpapírra vonatkozó jogot, bármire korlátozás nélkül felhasználható utalványt, készpénz-helyettesítő fizetési eszközt, természetes vagy tenyésztett gyöngyöt, drágakövet, féldrágakövet és nemesfémet, valamit ezekből készült árut, ékszerutánzatokat tilos ajándékozni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Üzleti ajándék nem adható saját dolgozónak, hiszen az alkalmazott - bármennyire kulcsember is a vállalkozás életében - nem számít üzleti partnernek. Ez nem jelenti azt, hogy a dolgozó nem kaphat ajándékot. Sőt! Adótakarékosabb megoldás, mint a jutalom - hívja fel a figyelmet az adózási szakújság.

Ugyanazon kifizető ugyanazon magánszemély részére egy adóévben összesen 3 alkalommal adhat csekély értékű ajándékot (amelynek értéke a minimálbér 10 százalékát nem haladja meg). Ám ettől nagyobb értékű juttatásokkal is megköszönheti az alkalmazottak munkáját, ebben az esetben az ajándék értékének 1,19-szerese után 16 százalék személyi jövedelemadót és 27 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni az ajándékot nyújtónak.

Prémium vagy jutalom

A Tam-Bau Kft. fontosnak tartja a dolgozók jutalmazását, a hatékony motiválást, mert a juttatások növelik a munkatársak elkötelezettségét - mondta a cég tulajdonos-ügyvezetője, Kólya József a teol.hu-nak. Évek óta rendszeres cégnél a 13. havi jutalom, prémium osztása. A tamási székhelyű vállalkozás a szakági kiváló dolgozókat is jutalmazza az alkalmazottak szavazatai alapján, öt kategóriában - gépkezelő, gépkocsivezető, építőmester, vezető és ,,egyetemes" kiváló dolgozó - kapnak pénzbeli jutalmat a legjobbak.

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala fontosnak tartja, és amikor a költségvetés engedi, él ezzel a motivációs eszközzel. A jutalom nem rendszeres, kizárólag év végén jellemző, és ajándékutalvány formájában köszönjük meg az egész éves munkájukat - mondta a tolna megyei lapnak Böröcz Máté kabinetvezető.

Mint arról már korábban beszámoltunk: a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében prémium helyett a nagyobb mérlegelési lehetőség és rugalmasság érdekében az átfogó éves teljesítményt értékelő jutalmat vezetik be a fővárosi cégeknél. Ezt azzal magyarázták, hogy a kitűzött prémiumfeladatok elvégzése (ami után a prémium járt) nem tükrözi a teljes évi teljesítményt, és sem pozitív, sem negatív irányú eltérésre nem volt lehetőség- derült ki az elfogadott javaslatból.

Az éves jutalom mértéke - úgy, mint korábban a prémiumé - a vezető állású munkavállalók esetében legfeljebb az éves alapbér bruttó 15 százaléka lehet a főváros cégeinél. Ha valakinek a munkájával a város vezetői és a közgyűlés elégedett, akkor az kap jutalmat - mondta a távirati irodának Tarlós István főpolgármester, aki azt is megjegyezte: egyébként elégedett a cégvezetők munkájával.

Azok a cégek, amelyek nem adnak eseti juttatásokat, leginkább a hiányzó anyagi fedezetre hivatkoznak (38 százalék), illetve azt gondolják, hogy inkább az állandó juttatások fejlesztése növeli a munkatársak elkötelezettségét (27 százalék) - olvashatjuk a Sodexho Pass felmérésében.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, prémium, jutalom, bónusz, karácsony, év vége