Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mi motiválja?

Ha nem készültünk fel előre erre a kérdésre, könnyen lefagyhatunk és kezdhetünk el hablatyolni olyan dolgokról, aminek semmi köze nincs a valós motivációnkhoz. Gondoljuk át, hogy mit szeretünk a leginkább a szakterületünkön, miért kezdtünk el ebben dolgozni? Mit szeretnénk elérni a munkánkkal, milyen hatást várunk? Beszéljünk a céljainkról és hogy hogyan kívánjuk őket megvalósítani!

Mi az álommunkája?

Ezt a kérdést is rendszeresen felteszik az interjúztatók, de bármennyire egyértelműnek tűnhet, itt nem arra kíváncsiak, hogy megismételjük a munkaköri leírását a pozíciónak, amire jelentkeztünk. Itt főként a képességeinket, a motivációnkat és a céljainkat szeretnék feltérképezni, így jó, ha a válaszunkat azzal kezdjük, hogy az ambícióink és ez a pozíció hogyan segíthetnek minket az álmaink elérésében. Ahogy arra a kérdésre sem feltétlenül kell konkrét választ adni, hogy hol látjuk magunkat 5 év múlva, erre sem érdemes úgy válaszolni, hogy a Bahamákon szeretnénk koktélbárt nyitni, hiszen a legtöbbünknél ez sosem lép tovább egy álomnál, nincs realitása a váltásnak. Fókuszáljunk a jelenlegi karrierünkre és fogalmazzunk meg reális célokat, amelyek elérhetők lehetnek az aktuális pozíció betöltésével!

Mikor tud kezdeni?

Mielőtt rávágnánk, hogy azonnal, gondoljuk át, hogy milyen kötelezettségeink vannak még az új állás elkezdése előtt! Ha például még dolgozunk egy másik helyen és 30 napos felmondási idő áll a szerződésünkben, fejezzük ki, hogy bár szeretnénk minél hamarabb kezdeni a cégnél, a kötelezettségeinknek is eleget szeretnénk tenni a jelenlegi munkahelyünkön. Ez azt is megmutatja, hogy tisztelettudók vagyunk a munkaadónkkal szemben, ami plusz pont az új cégnél is. Ha jelenleg nincs munkahelyünk, természetesen válaszolhatunk úgy, hogy azonnal tudunk kezdeni, de nem csak ezzel a válasszal kelthetünk jó benyomást. Kérdezzünk vissza nyugodtan, hogy mi lenne számukra az ideális kezdési időpont! Ha pedig szükségünk lenne egy kis szünetre, mielőtt elhelyezkednénk egy új területen, ezt is kommunikáljuk és adjunk meg egy ésszerű és rugalmas időpontot, amikor kezdeni tudnánk. Ezzel kifejezzük, hogy tiszteletben tartjuk a munkáltató idejét, de a saját igényeinket sem szorítjuk háttérbe.

Miért Önt vegyük fel?

Zavarba ejtő kérdés, de ez egy közvetlen lehetőség arra, hogy meggyőzzük a munkaadót arról, hogy mi vagyunk a tökéletes választás az adott pozícióra. Használjuk ki és foglaljuk össze a tapasztalatainkat, az erősségeinket és részletezzük, mi hogyan tudnánk részt venni a cég életében, hogyan tudnánk hozzájárulni a sikereihez! Ehhez tisztában kell lennünk a cég küldetésével, értékeivel és kultúrájával is, így érdemes még otthon egy kisebb kutatást elvégeznünk a neten.

HA szeretnénk felkészülten érkezni az állásinterjúra, abban sokat segíthetnek a Profession Prémium szolgáltatásai is, amikkel akár már a jelentkezés előtt megtudhatjuk a többi jelentkező fizetési igényét, tapasztalatát, végzettségét, de az álláspályázatunk státuszát is folyamatosan figyelemmel követhetjük.

 

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala