Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaügyi hatóság döntéseit a 2009. november 1. utáni ügyekben - az illeték megfizetése után - akár egy magánszemély is megtekintheti. A törvény rendelkezése alapján azonban az felügyelőség az adatokat csak akkor adhatja ki, ha a munkáltató két éven belül ismételten elkövette ugyanazt a jogsértést, és a bírósági döntés jogerős és végrehajtható.

Ez a vétség lehet például a kollektív szerződés be nem tartása, a munkabér csökkentése, de a kifizetés határidejének be nem tartása is. Diszkrimináció esetén, vagy a kölcsönzött munkavállalók jogainak csorbításakor is csak akkor kerül a listára a munkaadó, ha többször is megbüntetik.

Módosult a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény 2009 novemberében.

Szobor az áldozatoknak

Évente legalább száz ember veszti életét, és húszezernél is többen sérülnek meg munkabalesetben Magyarországon. A megelőzés szerepe elengedhetetlen: a dolgozók egészsége, élete néha egy sisakon múlik. Mégis rengeteg a hiányosság ezen a területen a vállalkozásoknál.

Jogszabály írja elő, hogy minden szervezet, vállalkozás köteles elkészíteni a munkavállalóira vonatkozó kockázatértékelést. Ebben szerepelnie kell azoknak a veszélyeknek, amelyek munkahelyi baleseteket okozhatnak. Hazánkban ezt kizárólag szakértő készítheti el, más uniós államokban viszont azt is elfogadja a hatóság, ha józan paraszti ésszel a cégvezető leírja, hogy az egyes munkafolyamatok során milyen gépekkel érintkeznek az alkalmazottak, és ezek milyen kockázati tényezőt jelentenek.

A tervek szerint 2010 áprilisában, a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapján fogják felavatni a Csepelre tervezett emlékművet, amellyel a munka áldozatai előtt tisztelegnek. Eddig még sehol Európában nem készült hasonló emlékhely ezeknek az embereknek, ám a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elhatározta, hogy egy installációval tiszteleg az áldozatok előtt.