Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Négyből három amerikai munkavállaló a főnökét okolja a munkahelyi stresszért – derül ki egy 2018-as kutatásból, ahol 35 ország vezetőiről érdeklődtek a beosztottaknál. Európában jobb a helyzet, nálunk már "csupán" minden 8. dolgozó életét keseríti meg a rossz vezető. Ugyanebből a kutatásból az is kiderül, hogy a szállítmányozási szektorban és a nagyvállalatok berkein belül nagyobb arányban találkozhatunk kellemetlen főnökökkel.

Mi a baj a rossz főnökkel?

Az, hogy rámehet az egészségünk. A Stanford egyetem egyik kutatása szerint a rossz vezetés évente 120.000 amerikai haláláért lehet felelős: a stressztől szorongás és depresszió alakulhat ki, valamint szív- és érrendszeri problémákat is okozhat. Ha az egészségünk nincs is közvetlen veszélyben, a rossz főnök elveheti a munkakedvünket és életvidámságunkat – akár olyannyira, hogy nem marad energiánk új munkahely után nézni, hiába érezzük, hogy ez lenne a megoldás.

Hogyan ismerjük fel a rossz főnököt?

Nem minden szigorú vezető rossz vezető, ahogy nem minden jó fej főnök jó főnök. Barbara Kellermann Bad Leadership című könyvében 7 mérgező vezetőt azonosít:

  1. Az inkompetens főnököt, aki nem képes vagy nem hajlandó elvégezni a munkáját.
  2. A merev főnököt, aki összekeveri a rugalmatlanságot a határozottsággal.
  3. Az érzéketlen főnököt, akiből hiányzik a kedvesség és az empátia.
  4. A gátlástalan főnököt, aki nem ismeri az önkontrollt.
  5. A főnököt, aki elérhetetlen, ha szükséged lenne valamire.
  6. A korrupt főnököt, aki képes lopni és csalni a saját érdekében.
  7. A gonosz főnököt, aki képes ártani másoknak, ha a hatalmi törekvései úgy kívánják.

Ha úgy érezzük, egy igazi mérgező főnökkel kell megosztanunk a munkahelyünket, dönthetünk úgy, hogy menekülőre fogjuk, de arra nincs semmilyen garancia, hogy a következő munkahelyünkön jobb vezetőhöz lesz szerencsénk. Ha nem teljesen élhetetlen a helyzet, az is megoldás lehet, hogy kiismerjük a főnökünk működését és gondolkodását: a fentebb említett vezetői típusok mindegyikével megtanulhatunk együttműködni. Ha elégedettek vagyunk a munkahelyünkkel, és nem szívesen váltanánk, némi odafigyeléssel felkészülhetünk a kellemetlen helyzetekre.

Így éljünk együtt vele

Ha a fentiek alapján felismertük valamelyik típusban a főnökünket, ismerjük meg a módokat, amikkel élhetővé tehetjük az együttműködést velük:

Az inkompetens főnöknél jó pontokat szerezhetünk, ha leveszünk a válláról valamilyen teendőt. Ezzel a saját szakmai felelősségi körünket növelhetjük, ugyanakkor az ő alkalmatlansága sem akadályoz tovább bennünket az adott feladatban.

A merev főnök meggyőzéséhez olyan érvekre van szükségünk, amelyeket ő is meghall, mondja Dan Rockwell vezetőfejlesztő. Ha szeretnénk nála elérni valamit, ne az új helyzettel járó előnyöket hangsúlyozzuk, hanem azt, hogy mit veszíthetünk, ha nem az általunk javasolt módon járunk el.

Az érzéketlen főnök kezelésében a legokosabb, amit tehetünk, hogy nem várunk tőle megértést vagy jóindulatot. Ha magunkban átkeretezzük a kellemetlen helyzeteket, könnyebben elviselhetővé válnak: „Ez egy remek alkalom arra, hogy megtanuljak nyugodt maradni.” – mondhatjuk magunknak, a megértést és empátiát pedig zsebeljük be máshonnan.

A gátlástalan főnök nem ismer határokat: nála nincs betegszabadság, sőt hétvége sem létezik, csak határidők, riportok és leadások. Ha úgy érezzük, túlfeszíti a húrt, védjük meg a saját határainkat! Ehhez az asszertív kommunikáció remek eszköz lehet. LINK

A korrupt főnök addig hajlítgatja a szabályokat, amíg úgy nem alakulnak, hogy neki kedvezzenek. A kisebb-nagyobb füllentések és csúsztatások a mindennapi eszköztárának részei, ami addig talán nem túl zavaró, amíg nem leszünk épp mi az áldozatai egy-egy intézkedésének. Legjobb, ha szövetségeseket keresünk a munkatársainkban: ha odafigyelünk egymásra, számon tartjuk a kihágásait, együtt könnyebben szembe szállhatunk vele!

Az elérhetetlen főnök bólogat minden ötletünkre, aztán minden marad pontosan a régiben. Kéréseink és javaslataink, mint vízbe dobott kavics süllyednek el – egy idő után már nem is mondjuk őket. Ez a vezető olyan, mintha egy buborékban élne, ahová nem jut el a hangunk. Ha szeretnénk változást elérni, keressünk olyan alkalmakat, ahol a munkahelyi környezetnél jobban megnyílhatunk: ilyen lehet egy csapatépítő esemény, egy céges ebéd vagy vacsora – bármi, ahol egy kicsit jobban megismerhetjük egymás emberi oldalát.

A gonosz főnök az egyetlen, aki annyira veszélyes, hogy nem érdemes együttműködni vele. A rosszindulat és a kártékonyság olyan dolgok, amiknek nincs helye a munkahelyen: ha azt tapasztaljuk, hogy bántanak másokat vagy éppen bennünet, fogjunk össze a munkatársainkkal, és adjunk le jelzéseket a felsőbb vezetés felé.

Kiderült, hogy nem is rossz a főnökünk?

Lehet, hogy éppen ez a cikk ébresztett rá bennünket, hogy bár vannak nehezebb napjaink, a főnökünk nem is olyan rossz ember valójában? Remek hír! Ahhoz, hogy a rosszabb napok is könnyebben menjenek, két tippet hoztunk:

  1. Legyünk nyitottak a nyílt kommunikációra! Jelezzük rendszeresen, hogy szívesen fogadunk bármilyen építő visszajelzést a munkánkkal kapcsolatban, és ha kérdeznek, mi is adjunk ugyanígy őszinte visszajelzéseket.
  2. Ígérjünk keveset, tegyünk sokat: ha nem mondunk igent minden felénk célzott munkára, de minden határidőt tartunk, néha túl is teljesítünk, azzal sokkal többet teszünk magunkért, mintha mindenre igent mondva loholnánk állandóan magunk után.

Ha arra jutottunk, hogy a megszokás helyett a megszökés lesz a megoldás, nézzünk körül az aktuális álláshirdetések között: szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, a fizikai, segéd és betanított munka között pedig akkor érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint! Maradjunk mindig naprakészek, kérjünk a friss állásokról hírlevelet is!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala