Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A helyzet javítását célozva 2021 május és szeptember közöttre rendelt el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) célzott helyszíni ellenőrzéseket az építkezéseken. 1100 munkáltatót ellenőriztek ebben az időszakban, a megtekintett építkezések 87 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot. Ez az arány a munkavállalóknál 63% volt.

A legrosszabb helyzet a magas- és mélyépítkezéseken volt. Ezek legalább 50 százalékánál találtak szabálytalanságot. Több helyen sem volt megfelelő az egyéni védőeszközök használata, továbbá nem fordítottak elég figyelmet a munkagödrökre figyelmeztető jelzések elhelyezésére és a balesetet megakadályozó korlátok kiépítésére.

Az ITM jelentéséből kiderül, hogy a leggyakoribb hiányosság az volt, hogy a biztonságos munkavégzéshez szükséges eszközök a legtöbb építkezésen ugyan rendelkezésre álltak, mégsem használták őket, vagy nem megfelelően, és szabálytalan felszerelésekkel helyettesítették őket.

A Minisztérium jelentése szerint a munkavédelmi oktatás legtöbbször elnagyolt, az oktatóanyag elavult és hiányos.

Mit szükséges tenni? A súlyos balesetek megelőzését, a hiányosságok hatékony felszámolását a munkavédelmi előírások következetes betartása és az ellenőrzések szigorítása biztosíthatja.

Álláshirdetések

Ha érezzük magunkban az elhivatottságot és rendelkezünk a megfelelő képzettséggel, jelentkezzünk a kapcsolódó állások valamelyikére, hiszen számos szakembert keresnek az alábbi pozíciókba:

- munkavédelmi munkatárs,

- munkavédelmi mérnök,

- munkavédelmi koordinátor.

Ha nem az építőiparban képzeljük el a jövőnket, ne felejtsük el, hogy szakemberekre országszerte valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, jelenleg is több ezer állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet, illetve a gyártás területén is rengeteg állást hirdettek meg.

A több ezer féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint!

Ha még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala