Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A pincér szakképzés csak korlátozottan támogatott hazánkban a 2016/2017-es hiányszakmák listája szerint. Ez azt jelenti, hogy a kormányrendeletben meghatároztak minden megyében és a fővárosban bizonyos keretszámot, hogy mennyi diák képzését támogatja az állam. Tanulmányi ösztöndíj viszont nem jár annak, aki pincérnek tanul. 

Pedig a vendéglátósok szerint nagy a hiány, nehezen tudják betölteni az üres felszolgálói állásokat. A pincér a 8. legkeresettebb szakma ma Magyarországon egy rövid távú munkaerőpiaci előrejelzés alapján.

Íme a pincér, felszolgáló állások

- Pincéreknek, felszolgálóknak és pultosoknak ilyen állásokat kínálnak.

- A legtöbb állás Budapesten van

- Főként szakképzett dolgozókat keresnek, de nyolc általánossal is találhatunk munkát. 

- Angol vagy német nyelvtudás szükséges sok pozíció betöltéséhez, ám olyan munkát is kínálnak, ahol nem követelmény idegen nyelv ismerete

- Pályakezdők jelentkezését is várják. 

- 6 és 4 órás részmunkaidős állásokat, időszakos munkát is találhatunk.

- Megváltozott munkaképességű dolgozók, diákok is állást találhatnak, sőt szakmai gyakorlatra is várnak jelentkezőket.

- Külföldi munkát is kínálnak

AZ ÖSSZES FELSZOLGÁLÓ, PINCÉR, PULTOS ÁLLÁST ITT TALÁLJUK!

Nagy a pincérhiány

Fizetésemelésre lenne szükség

Több mint 3000 dél-balatoni vendéglátóhely és kiskereskedelmi üzlet számára nagy gond a szakképzett munkaerő nyugatra vándorlása - hangzott el a KISOSZ Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének fórumán. Szikra László, a somogyi kormányhivatal főosztályvezetője is egyetértett azzal, hogy nehéz a szakképzett munkaerő megtartása, mivel a magyar vállalkozások bérei nem versenyképesek a nyugatiakkal.

Több munkavállalói szervezet is jelezte a közelmúltban: a szakképzett dolgozók bérét növelni kellene, így lehetne megtartani őket, illetve megakadályozni, hogy külföldre menjenek dolgozni, és adott esetben hazacsábítani azokat, akik más országokba dolgoznak.

A pincérek alapbére nettó 129 199 forint volt tavaly, az összjövedelmük átlagosan 144 791 forint (amiben az esetleges jutalom, prémium vagy a borravaló is benne van). A pultosok átlagosan 126 401 forint alapbért kaptak, a jattal együtt ez 137 587 forintra nőtt – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból

7 TIPP, HA PINCÉR ÁLLÁSINTERJÚRA KÉSZÜLÜNK!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: pincér, munka, vendéglátás, hiányszakma, álláskeresés, állásajánlat