Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A középfokú végzettségűek - akik nem tanultak semmilyen szakmát - nehezebb helyzetben vannak a munkaerőpiacon. A sima érettségi inkább a továbbtanuláshoz ad alapot, sokkal több eséllyel kereshetnek állást azok, akiknek valamilyen szakmai végzettségük is van. Ez lehet például egy OKJ-s képzés, vagy akár szakközépiskolai keretek között szerzett szakma.

Az OKJ-s képzések előnye, hogy gyakorlatközpontúan lehet az ismereteket elsajátítani, és sok munkaadó az ilyen szakképesítéssel rendelkezőket részesíti előnyben. Egy korábbi felmérésből kiderült, mely középfokú végzettségek iránt a legnagyobb a munkaerőpiacon a kereslet. A közgazdaság tipikusan ilyen: a mérlegképes könyvelő, a társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó vagy a pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam megkezdéséhez elég az érettségi. (A szintén népszerű raktáros és targoncavezető képzéshez pedig nem is kell.)

Munkák, melyekhez nem kell diploma

A nyelvtudás nagyon fontos

Míg a gimnáziumi érettségi sokszor nem elég ahhoz, hogy munkát találjon valaki, addig egy-két nyelv alapos ismeretével már nő az esélye. Az asszisztensi, titkársági vagy a call centeres állásokra, illetve a szolgáltató központok munkáira például általában elegendő volna a középfokú végzettség. A munkaadók azonban gyakran nincsenek megelégedve a jelentkezők nyelvtudásával, hozzáállásával, ezért vesznek fel szívesebben diplomásokat.

Íme az állások, melyekhez elég a középfokú végzettség!

- A legtöbb diploma nélküli pozíciót szakmunkásoknak és fizikai munkásoknak kínálják, sok adminisztrátort, ügyfélszolgálati munkatársat és IT-szakembert keresnek.

- Pénzügyi, banki, értékesítési, illetve HR területen is rengeteg állást hirdetnek.

- A gyártó cégek is számos középfokú végzettségű jelentkezőt várnak.

- A legtöbb állás Budapesten van, de Pest, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében is rengeteg a betölthető pozíció.

- Az munkák nagy részéhez nem kérnek nyelvismeretet, ám ezernél is több olyan állás van, ahol elengedhetetlen az angoltudás.

- Közel félszáz pozíciónál követelmény az olasztudás, de a munkaadók olyan ritka nyelveket beszélőket is keresnek, mint az arab, a héber, a máltai vagy az észt.

- Az állások nagy része 8 órás, ám vannak 4 és 6 órás részmunkaidős pozíciók is. 

- Időszakos munkát és távmunkát is találhatunk.

- Megváltozott munkaképességű dolgozókat is keresnek.

- Rengeteg külföldi munkát is találhatunk.

- Gyakornokoknak és diákmunkásoknak is kínálnak állást, pályakezdőknek pedig ilyen munkákat.

- Íme azok az állásajánlatok, melyeknek a szövegében szerepel az ÉRETTSÉGI kifejezés.

A KÖZÉPFOKÚ VÉGZETTSÉGGEL BETÖLTHETŐ CSAKNEM 5000 ÁLLÁS ITT TALÁLHATÓ!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: érettségi, középfokú végzettség, szakma, álláskeresés, állásajánlat